Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Indijas riekstu siers zaļumu un riekstu kažociņā
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
140 g Indijas riekstu
2 ēdamkarotes citronu sulas
70 ml ūdens
40 g kokosriekstu eļļas
1 tējkarote ābolu etiķa
1 ēdamkarote rauga pārslu
½ tējkarotes sāls
sauja ciedru riekstu
sauja lobītu mandeļu
1 daiviņa ķiploka
maza bunte pētersīļu
timiāna zariņš
Pagatavošana
Uz nakti vai 1 stundu pirms gatavošanas karstā ūdenī mērcē Indijas riekstus.
Blenderī liek izmērcētos riekstus, citronu sulu, ūdeni, kokosriekstu eļļu, ābolu etiķi, rauga pārslas un sāli, un blendē līdz krēmīgai masai.
Līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 6 minūtēm apgrauzdē ciedru riekstus un mandeles. Bļodiņā samaisa sasmalcinātus grauzdētos riekstus, sakapātu ķiploka daiviņu, sakāptus pētersīļus un timiāna lapiņas.
Uz galda izklātā pārtikas plēvē vienmērīgi izklāj riekstu un zaļumu masu, pa virsu vidū liek riekstu krēma masu, un visu satin plēvē, veidojot desas formu.
Plēvē ietīto riekstu sieru ietin folijā un liek uz vismaz 4 stundām vai uz nakti ledusskapī.
Komentāri: