Indijas riekstu siers zaļumu un riekstu kažociņā

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 140 g Indijas riekstu
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 70 ml ūdens
  • 40 g kokosriekstu eļļas
  • 1 tējkarote ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote rauga pārslu
  • ½ tējkarotes sāls
  • sauja ciedru riekstu
  • sauja lobītu mandeļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • maza bunte pētersīļu
  • timiāna zariņš

Pagatavošana

  1. Uz nakti vai 1 stundu pirms gatavošanas karstā ūdenī mērcē Indijas riekstus.
  2. Blenderī liek izmērcētos riekstus, citronu sulu, ūdeni, kokosriekstu eļļu, ābolu etiķi, rauga pārslas un sāli, un blendē līdz krēmīgai masai.
  3. Līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 6 minūtēm apgrauzdē ciedru riekstus un mandeles. Bļodiņā samaisa sasmalcinātus grauzdētos riekstus, sakapātu ķiploka daiviņu, sakāptus pētersīļus un timiāna lapiņas.
  4. Uz galda izklātā pārtikas plēvē vienmērīgi izklāj riekstu un zaļumu masu, pa virsu vidū liek riekstu krēma masu, un visu satin plēvē, veidojot desas formu.
  5. Plēvē ietīto riekstu sieru ietin folijā un liek uz vismaz 4 stundām vai uz nakti ledusskapī.