GRILĒTU PERSIKU UN BUMBIERU SALĀTI AR FETAS SIERU

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Labos salātos jābūt kam saldam, kam skābam, kam sātīgam un arī kraukšķīgam. Liekas neparasti salātos likt saldus augļus, bet tā nebūt nav.

Šajos salātos, persiku uzcepot, tam atklājas skābums, bumbieris dod saldumu, siers – sātu un rieksti – kraukšķīgumu.

Un protams mērce. Tā ir ļoti būtiska.

 

 

Sastāvdaļas

  • 1 liels bumbieris
  • 4 nogatavojušies persiki vai nektarīni
  • 1 ēdamkarote sviesta istabas temperatūrā
  • sāls
  • 3 saujas rukolas ( ~ 100 g)
  • 150 g fetas siera
  • 80 g valriekstu

MĒRCEI

  • 70 ml olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • sula no ½ laima
  • ½ ēdamkarotes medus
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Persikus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu. Plakano pusi nosmērē ar sviestu un liek uz sakarsēta grila vai pannas. Grilē, līdz tie ir zeltaini brūni un viscaur izcepušies. Ņem nost no grila un sagriež plānākās šķēlēs.
  2. Valriekstus uz sausas pannas viegli apgrauzdē un sakapā.
  3. Bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas.
  4. Bumbieri pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlēs.
  5. Salātu bļodā kārto rukolu, bumbieru šķēles, persiku šķēles, fetas sieru un valriekstus. Visam pāri lej pagatavoto salātu mērci.
  6. Ja salāti šķiet par saldu, var pievienot arī sauju uz pusēm pārgrieztu mazo  ķiršu tomātiņu.