Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Grilētu jauno sīpolu un steika salāti ar salsa cruda
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Ceptajiem sīpoliem
1 bunte jauno sīpolu
2 ēdamkarotes olīveļļas
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Steikam
300 g steika
2 ēdamkarotes olīveļļas
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Salsai
1 bunte pētersīļu
1 bunte bazilika
2 šalotes sīpoli
1 čili
2 daiviņas ķiploku
1 laims
1 šķipsna oregano
3 ēdamkarotes olīveļļas
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Jaunos sīpolus pārgriež gareniski uz pusēm, pārslaka ar olīveļļu, iesāla, iepiparo un liek uz grila cepties.
Pa to laiku sakapā šalotes sīpolus un čili. Smalki sagriež ķiplokus un notīra zaļumus. Sakapā zaļumus, pievieno laima sulu, sāli, piparus, oregano un olīveļļu, apmaisa, pielabo garšu pēc gaumes.
Steiku izņem no ledusskapja, ļauj tam ieņemt istabas temperatūru, to ieziež ar eļļu un liek cepties uz grila. Apber ar sāli un steiku gatavo līdz vidēji ceptam. Beigās apber ar svaigi maltiem pipariem. Steiku atpūtina 5 minūtes un sagriež šķēlēs.
Iejauc gaļu kopā ar grilētiem sīpoliem, pāri liek salsu un pasniedz!
Komentāri: