Grilētu jauno sīpolu un steika salāti ar salsa cruda

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Ceptajiem sīpoliem

  • 1 bunte jauno sīpolu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Steikam

  • 300 g steika
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Salsai

  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 bunte bazilika
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1 čili
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 laims
  • 1 šķipsna oregano
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Jaunos sīpolus pārgriež gareniski uz pusēm, pārslaka ar olīveļļu, iesāla, iepiparo un liek uz grila cepties.
  2. Pa to laiku sakapā šalotes sīpolus un čili. Smalki sagriež ķiplokus un notīra zaļumus. Sakapā zaļumus, pievieno laima sulu, sāli, piparus, oregano un olīveļļu, apmaisa, pielabo garšu pēc gaumes.
  3. Steiku izņem no ledusskapja, ļauj tam ieņemt istabas temperatūru, to ieziež ar eļļu un liek cepties uz grila. Apber ar sāli un steiku gatavo līdz vidēji ceptam. Beigās apber ar svaigi maltiem pipariem. Steiku atpūtina 5 minūtes un sagriež šķēlēs.
  4. Iejauc gaļu kopā ar grilētiem sīpoliem, pāri liek salsu un pasniedz!