Grilēta kukurūza ar laima un kūpinātas paprikas sviestu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kukurūzas vālītes pie mums nopērkamas visu cauru gadu. Aukstajos mēnešos, ne sezonā – vakuma iepakojumā jau novārītas, parasti pa divi kopā. Bet vasaras otrajā pusē – svaigas. Ja esat tikuši pie svaigām kukurūzas  vālītēm, tās pirms cepšanas jānovāra vieglā sālsūdenī – aptuveni 15 minūtes.

Viss pārējais – vienkāršas, bet spēcīgas vasaras garšas.   No Katrīnas Mames, bloga ‘Krustnagliņa’ saimnieces,  kas ar prieku dalās ar veģetārām receptēm.

Sastāvdaļas

  • 4 tvaicētas vai vārītas kukurūzas vālītes
  • 110 g sviesta istabas temperatūrā (var aizstāt ar kokosriekstu eļļu bez smaržas)
  • ½ tējkarotes sāls
  • sula no 1 laima
  • ½ tējkarotes  kūpinātas paprikas pulvera
  • 2 ēdamkarotes sakapāta svaiga koriandra + nedaudz pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sviestu, sāli, laima sulu, paprikas pulveri un koriandru liek blenderī un sablendē.
  2. Kukurūzas vālītes cep uz grila apmēram 15 minūtes, ik pa laikam pagrozot, lai tās vienmērīgi apceptos no visām pusēm.
  3. Dažas minūtes pirms grilēšanas beigām katrai vālītei uzliek mazu pagatavotā sviesta piciņu un ļauj tai izkust.
  4. Grilētās kukurūzas vālītes pasniedz, apsmērējot tās ar vēl nedaudz pagatavotā sviesta un pārkaisot ar svaiga koriandra lapiņām.