Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Foreles fileja ar zemenēm un magoņu mērci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Nepelnīti reti magones tiek izmantotas ārpus konditorejas robežām. Kombinācijā ar foreli un zemenēm tās garšo pavisam citādi nekā ierastajās magoņmaizītēs! Šo recepti droši var taisīt arī ar laša fileju.
Sastāvdaļas
800 g foreles filejas
250 g zemenes
2 ēdamkarotes sinepju
2 daiviņa ķiploka
īkšķa lieluma ingvera sakne
50 g baltvīna etiķa
2 tējkarotes magoņu sēkliņu
Pagatavošana
Forelei noņem ādu un izņem asakas. Iesāla to. Iesmērē ar 1 tējkaroti sinepju. Pāri liek plānās šķēlītēs sagrieztu ķiploku un ingveru.
Foreli liek folijā un cep uz grila 10 minūtes vai līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
Pagatavo mērci: sajauc 1 tējkaroti sinepju ar baltvīna etiķi un magoņu sēkliņām. Ja mērce liekas pārāk asa, tai var pievienot nedaudz apelsīnu sulas vai ūdens.
Zemenes nomazgā un sagriež ripiņās.
Foreli kārto uz salātu maisījuma, pāri liekot zemenes un pārlejot ar mērci. Pasniedz viegli siltu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: