Foreles fileja ar zemenēm un magoņu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Nepelnīti reti magones tiek izmantotas ārpus konditorejas robežām. Kombinācijā ar foreli un zemenēm tās garšo pavisam citādi nekā ierastajās magoņmaizītēs! Šo recepti droši var taisīt arī ar laša fileju.

Sastāvdaļas

  • 800 g foreles filejas
  • 250 g zemenes
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 2 daiviņa ķiploka
  • īkšķa lieluma ingvera sakne
  • 50 g baltvīna etiķa
  • 2 tējkarotes magoņu sēkliņu

Pagatavošana

  1. Forelei noņem ādu un izņem asakas. Iesāla to. Iesmērē ar 1 tējkaroti sinepju. Pāri liek plānās šķēlītēs sagrieztu ķiploku un ingveru.
  2. Foreli liek folijā un cep uz grila 10 minūtes vai līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  3. Pagatavo mērci: sajauc 1 tējkaroti sinepju ar baltvīna etiķi un magoņu sēkliņām. Ja mērce liekas pārāk asa, tai var pievienot nedaudz apelsīnu sulas vai ūdens.
  4. Zemenes nomazgā un sagriež ripiņās.
  5. Foreli kārto uz salātu maisījuma, pāri liekot zemenes un pārlejot ar mērci. Pasniedz viegli siltu.