Grila iesmiņš ar lasi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

250 g laša filejas

1 sarkanais sīpols

50 g šampinjonu

1 zaļā paprika

1 sarkanā paprika

1 dzeltenā paprika

½ cukīni

sauja ķiršu tomātu

1 baklažāns

MARINĀDEI

50 ml sojas mērces

2 ēdamkarotes balzametiķa krēma

sula no 1 laima

1 ēdamkarote zivju mērces

sāls un pipari

CEPTO DĀRZEŅU MĒRCEI 

2 ēdamkarotes graudu sinepju

1 ēdamkarote balzametiķa krēma

Pagatavošana

  1. Sagriež visus dārzeņus un lasi gabaliņos un iemarinē ar sojas mērci, balzametiķa krēmu, laima sulu, sāli un pipariem pēc garšas.
  2. Koka irbulīšus izmērcē ūdenī uz kādu stundu, lai tie būtu mitri un nenodegtu, kad cepas uz grila. 
  3. Dārzeņus un lasi pamīšus sprauž uz iesmiņiem un liek uz karstām restēm. 
  4. Cep pāris minūtes no katras puses, servē uz šķīvja un pārlej ar mērci, ko samaisa no graudu sinepēm un balzametiķa krēma.