Griķu pastas salāti

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g griķu pastas vai citas pastas pēc izvēles
  • 1 ēdamkarote Rapunzel bio olīveļļas
  • ½ sarkanā sīpola
  • 6 saulē kaltēti tomāti eļļā
  • 200 g konservētu sviesta pupiņu
  • ½ maza brokoļa
  • 2 saujas rukolas lapiņu
  • šķipsna sāls
  • Bonsan bio Cēzara mērce pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Pastu izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma un pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni. Pastu liek bļodā, pievieno olīveļļu un samaisa, lai pasta nesaliptu.
  2. Sarkano sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, tomātus sagriež mazos gabaliņos un pievieno pastai. Pupiņas noskalo un arī pievieno bļodā.
  3. Brokoli sadala mazās ziedkopās un noblanšē – uzvāra ūdeni, liek brokoļus ūdenī un vāra 3 minūtes, pēc tam uzreiz pārvieto tos aukstā ūdenī. Noblanšētos brokoļa gabaliņus pārgriež uz pusēm un pievieno pastai.
  4. Pastai pievieno arī rukolu un šķipsnu sāls, visu izmaisa. Liek salātus divos šķīvjos, pārlej pāri mazliet Bonsan Cēzara mērces un pasniedz.