Griķu nūdeļu salāti ar zemesriekstu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g cietā tofu
  • eļļa cepšanai
  • 3 ēdamkarotes Arche bio Tamari sojas mērces
  • 1 ēdamkarote medus
  • 30 g sarkanās paprikas (apmēram ¼ paprikas)
  • 50 g sarkanā kāposta
  • 50 g burkānu (apmēram ½ burkāna)
  • ½ avokado
  • maza sauja svaigu koriandra lapiņu
  • maza sauja sakapātu lociņu
  • 80 g pagatavotu un atdzesētu Rapunzel bio griķu spageti makaronu

MĒRCEI

  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • 1 ēdamkarote Arche bio Tamari sojas mērces
  • 1 ēdamkarote Rapunzel bio sezama sēklu eļļas
  • sula ½ laima
  • ½ tējkarotes malta ingvera
  • šķipsna čili pulvera
  • šķipsna sāls
  • 2–3 ēdamkarotes ūdens

pasniegšanai – sezama sēklas vai grauzdēti zemesrieksti

Pagatavošana

  1. Tofu izņem no iepakojuma un noslauka papīra dvieļos. Sagriež nelielos, apmēram 1 cm platos kubiņos. Cep nelielā eļļas daudzumā apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tofu ir zeltaini brūns un šķiet kraukšķīgs.
  2. Bļodiņā samaisa sojas mērci ar medu. Lej šo maisījumu pannā pie tofu, nogriež uguni uz mazāko un maisot cep visu, līdz mērce ir reducējusies un viss tofu ir noklāts ar lipīgu mērci. Tam nevajadzētu būt ilgāk par 2–3 minūtēm.
  3. Papriku sagriež strēmelēs, kāpostu sakapā, burkānu sarīvē, avokado sagriež šķēlītēs un zaļumus sakapā.
  4. Karamelizēto tofu, visus dārzeņus un zaļumus samaisa kopā ar pagatavotām un atdzesētām nūdelēm.
  5. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot ūdeni, bļodiņā kārtīgi samaisa. Pievieno pavisam nedaudz ūdens, lai mērce būtu krēmīga, bet ne pārāk bieza.
  6. Salātiem pārlej mērci, pārkaisa sezama sēkliņas vai zemesriekstus un pasniedz.