80 g pagatavotu un atdzesētu Rapunzel bio griķu spageti makaronu
MĒRCEI
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
1 ēdamkarote Arche bio Tamari sojas mērces
1 ēdamkarote Rapunzel bio sezama sēklu eļļas
sula ½ laima
½ tējkarotes malta ingvera
šķipsna čili pulvera
šķipsna sāls
2–3 ēdamkarotes ūdens
pasniegšanai – sezama sēklas vai grauzdēti zemesrieksti
Pagatavošana
Tofu izņem no iepakojuma un noslauka papīra dvieļos. Sagriež nelielos, apmēram 1 cm platos kubiņos. Cep nelielā eļļas daudzumā apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tofu ir zeltaini brūns un šķiet kraukšķīgs.
Bļodiņā samaisa sojas mērci ar medu. Lej šo maisījumu pannā pie tofu, nogriež uguni uz mazāko un maisot cep visu, līdz mērce ir reducējusies un viss tofu ir noklāts ar lipīgu mērci. Tam nevajadzētu būt ilgāk par 2–3 minūtēm.
Komentāri: