Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
GRIĶU GRANOLA
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
250 g Rapunzel griķu
50 g Rapunzel nesaldināto kokosriekstu čipsu
70 g Rapunzel saulespuķu sēklu
60 g Rapunzel mandeļu
60 g Indijas riekstu
2 tējkarotes malta kanēļa
3 ēdamkarotes Rapunzel kokosriekstu eļļas
3 ēdamkarotes Rapunzel kļavu sīrupa
sauja Rapunzel rozīņu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bļodā samaisa griķus, kokosriekstu čipsus, saulespuķu sēklas, sakapātas mandeles un Indijas riekstus.
Katliņā uz nelielas uguns silda kokosriekstu eļļu un kļavu sīrupu, līdz eļļa ir izkususi. Šo maisījumu pievieno bļodā pie sausajām sastāvdaļām un kārtīgi izmaisa.
Granolas maisījumu vienmērīgi izklāj uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsnī 15 minūtes.
Izņem granolu no krāsns, atdzesē, pievieno rozīnes un pārliek lielā burkā. Pasniedz ar jogurtu vai pienu un augļiem vai ogām.
Komentāri: