Griķu bumbas tomātu mērcē ar svaigu pastu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

GRIĶU BUMBĀM

1 paciņa vārītu griķu

1 burkāns

1 saldais sīpols

1 daiviņa ķiploka

1 ēdamkarote augu pastas vai margarīna

100 g grieķu stila vegānā siera

100 g ūdens

100 g rīvēta vegānā siera

1 ēdamkarote miltu

1 ēdamkarote rīvmaizes

100 g miltu apviļāšanai

400 g bundža konservētu tomātu

1 tējkarote sāls

½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

 

SVAIGAJAI PASTAI

250 g pastas miltu

150 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Pagatavo pastu. Sajauc miltus ar ūdeni un mīca 5 minūtes, pēc tam mīklu atpūtina vismaz 30 minūtes. Tad izrullē līdz sev vēlamajam biezumam, ik pa brīdim pakaisot ar miltiem pēc vajadzības, lai tā nesalīp. Mīklu sarullē desā un sariež strēmelēs, ko atšķetina un apkaisa ar miltiem.
  2. Sakapātu sīpolu un burkānu 3–5 minūtes apcep pannā ar izkausētu augu pastu. Kopā ar izvārītajiem griķiem liek virtuves kombainā un samaļ. Pievieno grieķu stila vegāno sieru un rīvēto sieru, samaļ, iemaisa miltus un rīvmaizi.
  3. Ar ieeļļotām rokām veido mazas bumbiņas, ko pirms cepšanas apviļā miltos.
  4. Uzkarsē pannu ar eļļu, un apcep bumbiņas, līdz tās no visām pusēm ir zeltaini brūnas.
  5. Pannā ar augu pastu vai margarīnu aptuveni 1 minūti liek cepties ķiploku, līdz tas ir zeltains. Pievieno konservētos tomātus, sāli un piparus, apmaisa. Pāri liek apceptās griķu bumbas. Sautē zem vāka 3–5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  6. Lielā katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties paštaisīto pastu 3–5 minūtes atkarībā no biezuma.
  7. Makaronus pasniedz ar mērci un griķu bumbām, svaigi maltiem melnajiem pipariem un svaigu baziliku.