Grieķu gaļas bumbiņas

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

 

GAĻAS BUMBIŅĀM

1 iepakojums (450 g) liellopu maltās gaļas

1 iepakojums (450 g) cūkas maltās gaļas

1 sīpols

2 daiviņas ķiploku

60 g rīvmaizes

1 ola

8 sakapātas piparmētru lapiņas

sauja sakapātu pētersīļu

1 ēdamkarote olīveļļas

sāls

pipari

 

MĒRCEI

grieķu jogurts

sāls

mazs gurķis

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Sīpolu smalki sakapā, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi. Pētersīļus un piparmētru lapiņas smalki sakapā.
  3. Lielā bļodā liek visas gaļas bumbiņu sastāvdaļas – abu veidu malto gaļu, olu, rīvmaizi, sakapātos zaļumus, ķiplokus, sīpolus, olīveļļu, sāli un piparus. Visu samīca. Vislabāk to darīt ar rokām.
  4. Ar ēdamkarotes palīdzību jācenšas iegūtā masa sadalīt pēc iespējas vienāda izmēra gaļas bumbiņās. Vajadzētu sanākt aptuveni 30–35 gaļas bumbiņām. Visas kārto uz cepamās pannas, cep krāsnī 20–25 minūtes.
  5. Tikmēr pagatavo mērci. Bļodiņā sajauc grieķu jogurtu ar smalki sarīvētu svaigu gurķi un sāli.
  6. Kad bumbiņas gatavas, tās pasniedz ar lavaša maizīti un jogurta mērci.