Gnudi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Gnudi ir tāds kā gnocchi brālēns, tikai bez kartupeļiem. Kartupeļu vietā ir rikota. Šo klimpiņu tekstūra ir mānīga, tās ir daudz sātīgākas nekā gnocchi. Ieteiktu tās ēst vai pasniegt kā starteri un ne vairāk kā divas. Šo gan nevarēs ēst uzreiz. Bumbas vismaz vienu nakti jānotur ledusskapī zem miltu kārtas, lai tās kārtīgi izžūtu.

Sastāvdaļas

  • 500 g rikotas siera
  • 100 g cietā tipa siera
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote persilādes
  • 1 citrons
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • 1 glāze semolina miltu vai mannas
  • 1 tējkarote sviesta cepšanai
  • sauja šampinjonu
  • sauja pistāciju riekstu

Pagatavošana

  1. Bļodā liek rikotas sieru un sarīvētu cieto sieru, pievieno ķiploku pulveri, persilādi, muskatriekstu un 1 citrona miziņas. Visu samīca viendabīgā masā.
  2. Ar mitrām rokām veido palielas bumbas un izviļā mannā vai mannas un miltu maisījumā. Kārto tās uz dēlīša vai plakana šķīvja, pārber pāri bagātīgu miltu vai mannas kārtu un notur nakti ledusskapī, lai milti no bumbām “izvilktu” lieko mitrumu un tās mazliet izkalstu.
  3. Nākamajā dienā bumbas noblanšē un apcep sviestā vai olīveļļā. Pasniedz ar apceptām sēnītēm, sakapātām pistācijām, rīvētu cieto sieru un citronu miziņām.