Glazūra

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Piparkūkām glazūru parasti gatavojam vienu reizi gadā. Tas ir daudz par retu, lai atcerētos pareizās proporcijas un lai tā būtu ne par šķidru, ne par biezu, bet tieši laikā – spīdīga un sacietējusi cieta.

Lai šis kalpo kā špikeris šim patīkamajam vienreizgadā darbiņam – piparkūku dekorēšanai.

Sastāvdaļas

  • 1 olas baltums
  • 100–150 g pūdercukura
  • ja ola ir maza, tad pietiek ar 100 g pūdercukura, ja lielāka, tad 150 g pūdercukura.

Pagatavošana

  1. Pūdercukuru ber bļodā un pievieno olas baltumu.
  2. Puto ar mikseri, līdz masa ir kļuvusi pilnīgi viendabīga, ļoti balta, pat spīdīga un nav graudaina. Tas var aizņemt vismaz 10 minūtes.
  3. Putošanas beigās var pievienot krāsvielu, piemēram, “absolutsēd” biešu vai upeņu pulveri.