Glazēti kāļi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 4 kāļi
  • 4–5 daiviņas ķiploku + 1 vesela ķiploku galviņa
  • olīveļļa pārliešanai
  • 2–3 zariņi rozmarīna (var aizstāt ar timiānu)
  • ~ 3 ēdamkarotes vijīga medus
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • rupjā maluma sāls, drupināti
  • pipari
  • 1 ēdamkarote ķimeņu

Pagatavošana

  1. Kāļus notīra, sagriež nelielos gabaliņos, noskalo. Cepamo veidni ietauko, liek kāļus. Uzber ķimenes, pievieno izspiestas ķiploku daiviņas, un visu samaisa. Veselo ķiploku galviņu sadala, un uzber uz pannas netīrītas daiviņas.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek kāļus cepties. Kad pagājušas ~ 40 minūtes, kāļus pārziež ar medus, citronu sulas un eļļas mērci, uzkaisa rozmarīna lapiņas, pārkaisa ar sāli. Cep vēl 15 minūtes.