Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Glazēti kāļi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
4 kāļi
4–5 daiviņas ķiploku + 1 vesela ķiploku galviņa
olīveļļa pārliešanai
2–3 zariņi rozmarīna (var aizstāt ar timiānu)
~ 3 ēdamkarotes vijīga medus
2 ēdamkarotes citronu sulas
rupjā maluma sāls, drupināti
pipari
1 ēdamkarote ķimeņu
Pagatavošana
Kāļus notīra, sagriež nelielos gabaliņos, noskalo. Cepamo veidni ietauko, liek kāļus. Uzber ķimenes, pievieno izspiestas ķiploku daiviņas, un visu samaisa. Veselo ķiploku galviņu sadala, un uzber uz pannas netīrītas daiviņas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek kāļus cepties. Kad pagājušas ~ 40 minūtes, kāļus pārziež ar medus, citronu sulas un eļļas mērci, uzkaisa rozmarīna lapiņas, pārkaisa ar sāli. Cep vēl 15 minūtes.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: