Justs ir Riga Black Balsam globālais vēstnieks, kas ik pa laikam viesojas žurnāla “Pie Galda!” lapaspusēs un video kanālā, gatavojot kokteiļus ar Balzāma produkciju.
Autors: Linda Vilmansone-Virbule
Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Autors: Māra Pole
Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Gimlet kokteilis un ātrā siera kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Kokteilim piestāv izsmalcināts deserts un siera kūka nekad neliek vilties, tāpēc šoreiz lieliskam kokteilim līdzās ātrā versija šai kūkai.
Kupē glāzi atdzesē. Džinu, laima sulu un sīrupu lej šeikerī, kas pildīts ar ledu, un labi sašeiko.
Caur sietiņu kokteili lej atdzesētajā kupē glāzē un pievieno laima šķēli.
Siera kūka
Pagatavo karameli cukura lauskām. Nelielā katliņā ber cukura un pievieno nepilnu ēdamkaroti ūdens. Nedrīkst maisīt! Ļauj visam karsēties, līdz cukurs ir izkusis, sāk burbuļot un maina krāsu uz zeltainu. Tad masu pārlej uz saburzīta cepamā papīra un ļauj tai atdzist, veidojot kraukšķīgu karameli. Pirms pasniegšanas to salauž gabalos un sprauž kūciņās.
Ja ir vēlēšanās, pirms sacietēšanas karamelei var pārbērt pāri kaltētas avenes vai ziediņus, lai krāsaināk.
Krēmsieru sakuļ ar medu, laima sulu un miziņām un pilda smilšu mīklas groziņos. Dekorē ar cukura lauskām un avenēm.
Komentāri: