Gimlet kokteilis un ātrā siera kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Kokteilim piestāv izsmalcināts deserts un siera kūka nekad neliek vilties, tāpēc šoreiz lieliskam kokteilim līdzās ātrā versija šai kūkai.

Sastāvdaļas

DZĒRIENAM (vienam kokteilim)

  • 60 ml Cross Keys džina
  • 20 ml svaigi spiestas laima sulas
  • 15 ml cukura sīrupa
  • laims

DESERTAM

  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 300 g krēmsiera
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 laimi
  • 4 nelieli smilšu mīklas groziņi
  • kaltētas vai svaigas avenes

Pagatavošana

Gimlet

  1. Kupē glāzi atdzesē. Džinu, laima sulu un sīrupu lej šeikerī, kas pildīts ar ledu, un labi sašeiko.
  2. Caur sietiņu kokteili lej atdzesētajā kupē glāzē un pievieno laima šķēli.

Siera kūka

  1. Pagatavo karameli cukura lauskām. Nelielā katliņā ber cukura un pievieno nepilnu ēdamkaroti ūdens. Nedrīkst maisīt! Ļauj visam karsēties, līdz cukurs ir izkusis, sāk burbuļot un maina krāsu uz zeltainu. Tad masu pārlej uz saburzīta cepamā papīra un ļauj tai atdzist, veidojot kraukšķīgu karameli. Pirms pasniegšanas to salauž gabalos un sprauž kūciņās.
  2. Ja ir vēlēšanās, pirms sacietēšanas karamelei var pārbērt pāri kaltētas avenes vai ziediņus, lai krāsaināk.
  3. Krēmsieru sakuļ ar medu, laima sulu un miziņām un pilda smilšu mīklas groziņos. Dekorē ar cukura lauskām un avenēm.