Gaspačo

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2–3 lieli gatavi sulīgi sarkanie tomāti
  • 1–2 daiviņas ķiploku
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 1 vidējs zaļais pipars
  • 3–4 mazi svaigie gurķīši
  • 1 ēdamkarote labas kvalitātes baltvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • šķipsna sāls
  • pipari
  • 1–2 šķēles baltmaizes
  • 6–8 kubiņi ledus
  • 1 glāze ūdens + maizes mērcēšanai
  • pāris svaiga bazilika lapiņu

Pagatavošana

  1. Maizes šķēles izmērcē aukstā ūdenī, līdz tā kļūst pavisam mīksta. Pēc tam ūdeni notecina un izspiež no maizes.
  2. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sagriež kubiņos. Tomātiem novelk mizu un izņem sēklu daļu.
  3. Visas sastāvdaļas, ieskaitot maizi, liek blenderī un blendē līdz vienmērīgai konsistencei.
  4. Zupu pasniedz aukstu, pa virsu liekot bazilika lapiņas un pārslakot nedaudz olīveļļu.