Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Garšaugu siera bumbas
Loading...
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
400 g vājpiena biezpiena
3 ēdamkarotes grieķu jogurta
⅓ tējkarotes ķiploku sāls
1 ēdamkarote sakapāta timiāna
1 ēdamkarote sakapāta rozmarīna
2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu vai gatavas persilādes
1 ēdamkarote kaltētas paprikas vai tomātu pārslu
2 ēdamkarotes sezama sēklu
Pagatavošana
Biezpienu liek blendera traukā un sablendē līdz blīvai konsistencei. Pievieno ķiploku sāli. Pamazām pa 1 ēdamkarotei pievieno grieķu jogurtu. Nepieciešams panākt, lai masa ir vijīga, bet turas kopā.
Kad biezpiens sablendēts stingrā, krēmīgā konsistencē, ar mitrām rokām un tējkaroti veļ nelielas bumbiņas, ko apviļā zaļumos, sezama sēkliņās vai tomātu pārslās.
Gatavas bumbas ēd nekavējoties kā uzkodu pie vīna vai arī iemarinē puslitra burciņā, aplejot ar garšīgu olīveļļu, pievienojot pāris zariņu garšaugu. Bumbas var pasniegt kopā ar grauzdētu maizīti.
Pagatavoju. Garša ir lieliska, taču man tās bumbas nesanāca. Ņēmu vājpiena biezpienu no paciņām un bez visa grieķu jogurta tā masa bija tik šķidra, ka nekas man no tā nesanāca un bumbiņas saripināt nebija iespējams. Vēlāk gan izsecināju, ka biezpienu labāk ņemt sveramo, kas varbūt nav tik mitrs.
Ģeniāli vienkārši! Izmēģināšu jau šovakar pat! 🙂
Pagatavoju. Garša ir lieliska, taču man tās bumbas nesanāca. Ņēmu vājpiena biezpienu no paciņām un bez visa grieķu jogurta tā masa bija tik šķidra, ka nekas man no tā nesanāca un bumbiņas saripināt nebija iespējams. Vēlāk gan izsecināju, ka biezpienu labāk ņemt sveramo, kas varbūt nav tik mitrs.