Garšaugu siera bumbas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 3 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • ⅓ tējkarotes ķiploku sāls
  • 1 ēdamkarote sakapāta timiāna
  • 1 ēdamkarote sakapāta rozmarīna
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu vai gatavas persilādes
  • 1 ēdamkarote kaltētas paprikas vai tomātu pārslu
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu

Pagatavošana

  1. Biezpienu liek blendera traukā un sablendē līdz blīvai konsistencei. Pievieno ķiploku sāli. Pamazām pa 1 ēdamkarotei pievieno grieķu jogurtu. Nepieciešams panākt, lai masa ir vijīga, bet turas kopā.
  2. Kad biezpiens sablendēts stingrā, krēmīgā konsistencē, ar mitrām rokām un tējkaroti veļ nelielas bumbiņas, ko apviļā zaļumos, sezama sēkliņās vai tomātu pārslās.
  3. Gatavas bumbas ēd nekavējoties kā uzkodu pie vīna vai arī iemarinē puslitra burciņā, aplejot ar garšīgu olīveļļu, pievienojot pāris zariņu garšaugu. Bumbas var pasniegt kopā ar grauzdētu maizīti.

 

Komentāri:

  • Līga says:

    Ģeniāli vienkārši! Izmēģināšu jau šovakar pat! 🙂

  • Ina says:

    Pagatavoju. Garša ir lieliska, taču man tās bumbas nesanāca. Ņēmu vājpiena biezpienu no paciņām un bez visa grieķu jogurta tā masa bija tik šķidra, ka nekas man no tā nesanāca un bumbiņas saripināt nebija iespējams. Vēlāk gan izsecināju, ka biezpienu labāk ņemt sveramo, kas varbūt nav tik mitrs.

Jūsu komentārs: