Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Garneles Harisa mērcē
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
2 sarkanās paprikas
100 g konservētu tomātu
1 daiviņa ķiploka
1 sarkanais apelsīns
1 čili pipars
nedaudz olīveļļas
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes brūnā cukura
400 g tīģergarneļu
Pagatavošana
Paprikas noskalo un apdedzina uz gāzes degļa plīts vai uz grila (var izmantot arī grila režīmu krāsnī). Dedzina tās no visām pusēm, kamēr melnas, tad ietin folijā un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam ar rokām noberž visu apdegušo kārtu, nogriež galiņus un liek benderī.
Tikmēr konservētos tomātus lej sietā un notecina lieko šķidrumu. Biezo daļu pievieno blendera saturam.
Pievieno tomātus, ķiploka daiviņas, apelsīna miziņas un ½ apelsīna sulu, čili, eļļu, sāli un cukuru, un sablendē visu viendabīgā masā.
Garneles uz 30 minūtēm iemarinē pagatavotajā mērcē un ātri apcep uz grila pannas. Pasniedz karstas un ēd ar mērci.
Komentāri: