Svarīgi ņemt vērā, gatavojot karameli!
Kad, gatavojot karameli, pievienojam tai kanēli, muskatriekstu un maltas krustnagliņas, svarīgi nepārspīlēt ar šo garšvielu daudzumu, jo šīs garšvielas ir ļoti intensīvas. Ja šīs garšvielas būs pievienotas par daudz, karamele var kļūt rūgta.
Kamēr karamele vārās, to nekādā gadījumā nedrīkst mēģināt nogaršot, jo pastāv liels risks applaucēties. Ja tomēr ir nepieciešama nogaršošana, tad karamelei jāļauj atdzist, un tikai tad to drīkst pagaršot, lai secinātu, vai garša ir tāda, kādu vēlaties.
Ja pagatavoto karameli vēlaties uzglabāt vēlākai lietošanai, to var darīt. Karameli vienkārši pārlej burciņā un glabā ledusskapī.
Komentāri: