Parasts variants ir gaļa dārzeņu ielenkumā. Kā būtu, ja dārzeņus paslēptu gaļas viducī? Vai kas mainītos?
Mainās gan. Dārzeņi saglabā savu fantastiski svaigo aromātu, turklāt to sulas sajaucas kopā ar gaļas garšu un lieliski papildina cits citu. Īsts sezonas ēdiens – krāsaini vasaras dārzeņi gaļas bumbu viducī: burkāni, paprika, cukīni, sīpoli.
Mērcei:
Salātiem:
Zaļumus sakapā.
Kiplokus smalki sagriež vai izspiež caur ķiploku spiedi.
Gaļai pievieno olu, zaļumus, ķiplokus, maltus melnos piparus un sāli pēc garšas un kārtīgi samīca viendabīgā masā.
Papriku un cukīni sagriež strēmelītēs, puravu – ripiņās.
Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep dārzeņus. Noņem no plīts.
Mocarellas bumbu sagriež skaidiņās un pievieno saceptajiem dārzeņiem. Ātri izmaisa, lai siers vēl neizkūst.
Gaļu sadala 8 daļās – katrai bumbai pa 2. Vispirms veido plāceni.
Uz tā liek pāris ēdamkarotes dārzeņu ar sieru un virsū klāj otru plāceni.
Abus saspiež kopā, nogludina malas un ar mitrām rokām izveido skaistas bumbas.
Gaļas bumbas liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī cepties ~ 30 minūtes.
Tikmēr sagatavo mērci. Jāņogas notīra no kātiņiem un ar dakšu viegli saspaida. Čili sagriež plānās ripiņās. Jāņogām pievieno čili, medu un balzametiķi. Visu samaisa.
Sagatavo salātus. Ziedkāposta un brokoļa ziedkopas pa viena atdala un sagriež mazos gabaliņos.
Burkānu sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās. Ķiploka daiviņas smalki sakapā.
Visas salātu sastāvdaļas sajauc kopā ar sulu no ½ citrona vai apelsīna un pāris ēdamkarotēm eļļas. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Gaļas bumbas pasniedz karstas kopā ar svaigiem salātiem un karstu jāņogu mērci.
Komentāri: