Variācijas par tēmu:
Apelsīnu liķiera vietā var izmantot pāris pilienus apelsīnu esences. Biezpienam var pievienot mazos gabaliņos sagrieztu apelsīnu marmelādi un drupinātus riekstus. Krēms labi garšos arī ar citiem svaigiem augļiem vai skābenu ogu mērci.
Vienam apelsīnam norīvē miziņu un izspiež sulu. Sulā iemaisa želatīnu un uzbriedina.
Ūdens peldē izkausē balto šokolādi. To dara tā: katliņā ielej nedaudz ūdens un liek uz plīts vārīties. Virsū katliņam vāka vietā liek apmēram tāda paša izmēra bļodu, kurā liek gabaliņos salauztu šokolādi. Kad ūdens sāks vārīties, tvaiks celsies uz augšu un sildīs bļodiņu ar šokolādi, to kausējot. Kad šokolāde ir izkususi, to ielej palielā bļodā, pievieno sarīvēto apelsīna miziņu un iemaisa biezpienu. Ja biezpienam ir lieli graudi, to iepriekš sasmalcina vai izberž caur sietu.
Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu, pirms kulšanas pievienojot vaniļas cukuru.
Uzbriedušo želatīnu izšķīdina ūdens peldē – rīkojas līdzīgi kā iepriekš, kausējot šokolādi. Kad želatīns ir pilnībā izšķīdis un pārvērties caurspīdīgā sīrupā, to pielej klāt biezpiena masai un rūpīgi izmaisa.
Visbeidzot pievieno apelsīnu liķieri un lēnām iecilā saputoto saldo krējumu. Iegūto krēma masu liek ledusskapī uz divām stundām sastindzināt.
Sagatavo piedevas un dekoru. Otram apelsīnam uz vidēji rupjas rīves norīvē miziņu tā, lai veidotos pēc iespējas garākas skaidiņas. Kad miziņa norīvēta, apelsīnam notīra atlikušās baltās plēksnītes un augli sagriež plānās šķēlītēs.
Pēc 2 stundām, kad krēms ir sastindzis, to izņem no ledusskapja. Ar karoti, kas uz mirkli iemērkta siltā ūdenī, uz šķīvja liek ovālas krēma bumbas, pārkaisa ar apelsīna mizas skaidiņām un dekorē ar apelsīna šķēlītēm un piparmētru lapiņām.
Komentāri: