Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Lēcas noskalo un liek katlā. Katlā ielej ūdeni tik daudz, lai ūdens pilnībā pārsegtu lēcas. Vāra 15–20 minūtes, līdz lēcas gatavas.
Uz pannas apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiploka daivas. Pievieno čili pulveri, sinepju un kumīna sēklas.
Ķirbi un baklažānu sagriež nelielos kubiņos un pievieno sīpoliem. Visu labi apcep.
Dārzeņiem pievieno nedaudz ūdens un sautē, līdz dārzeņi gatavi.
Dārzeņiem pievieno lēcas un saplucinātu kale. Visu kārtīgi samaisa.
Pagatavo pīrāgu mīklu. Visas sausās sastāvdaļas kārtīgi samaisa un pievieno siltu ūdeni un eļļu. Visu labi samaisa un samīca. Mīklai uzkaisa nedaudz miltu, uzklāj tīru dvieli, liek siltā vietā un raudzē 30–40 minūtes. Kad mīkla uzrūgusi, to kārtīgi samīca un sadala 6–8 pikās.
Katru piku izveltnē apļa formā apmēram 15 cm diametrā. Var izmantot arī šāda diametra bļodu un izgriezt tās formu. Mīklas viducī liek pildījumu un pārloka uz pusēm, kārtīgi aizlipinot malas.
Epenādes apsmērē ar eļļu un uzkaisa nedaudz sezama sēklu. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20–30 minūtes.
Komentāri: