Epanādes ar lēcu pildījumu Indijas garšvielās

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g beluga lēcu
  • 2 nelieli sarkanie sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 neliels baklažāns ­
  • ¼ vidēja lieluma cepamā ķirbja ­
  • 2 tējkarotes kumīna sēklu
  • 1 tējkarote čili pulvera
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 2 kale lapas

 

EPANĀŽU JEB PĪRĀGU MĪKLAI

  • 350 g pilngraudu kviešu miltu
  • 400 g balto kviešu miltu
  • 2 tējkarotes sausā rauga
  • 600 ml silta ūdens
  • 3 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
  • ½ tējkarotes cukura ­
  • šķipsna sāls ­
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu
  • 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas epenāžu apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. Lēcas noskalo un liek katlā. Katlā ielej ūdeni tik daudz, lai ūdens pilnībā pārsegtu lēcas. Vāra 15–20 minūtes, līdz lēcas gatavas.
  2. Uz pannas apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiploka daivas. Pievieno čili pulveri, sinepju un kumīna sēklas.
  3. Ķirbi un baklažānu sagriež nelielos kubiņos un pievieno sīpoliem. Visu labi apcep.
  4. Dārzeņiem pievieno nedaudz ūdens un sautē, līdz dārzeņi gatavi.
  5. Dārzeņiem pievieno lēcas un saplucinātu kale. Visu kārtīgi samaisa.
  6. Pagatavo pīrāgu mīklu. Visas sausās sastāvdaļas kārtīgi samaisa un pievieno siltu ūdeni un eļļu. Visu labi samaisa un samīca. Mīklai uzkaisa nedaudz miltu, uzklāj tīru dvieli, liek siltā vietā un raudzē 30­–40 minūtes. Kad mīkla uzrūgusi, to kārtīgi samīca un sadala 6–­8 pikās.
  7. Katru piku izveltnē apļa formā apmēram 15 cm diametrā. Var izmantot arī šāda diametra bļodu un izgriezt tās formu. Mīklas viducī liek pildījumu un pārloka uz pusēm, kārtīgi aizlipinot malas.
  8. Epenādes apsmērē ar eļļu un uzkaisa nedaudz sezama sēklu. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20­–30 minūtes.

Komentāri: