Eņģeļu kūka ar putukrējuma krēmu un saldētām avenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Šo kūku dēvē par eņģeļu ēdienu tās gaisīguma dēļ. Biskvīts pagatavots no olbaltuma putu mākoņiem, tos papildinot ar šim laikam izteiktām garšvielām – citrusa miziņu, kanēli, kardamonu un krustnagliņām. Tas lieliski sader kopā ar maigo vienkāršo krēmu un skābenajām sulīgajām ogām. Biskvītu var izcept iepriekš, bet ar krēmu un ogām to rotāt iesakām īsi pirms pasniegšanas galdā, lai kūkai nav jāstāv un jāgaida sava apēšanas kārta vairāk par 1 stundu.

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • 12 lielu olu baltumi
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 glāze cukura
  • no 1 laima norīvēta miziņa
  • garšvielas – 1 tējkarote kanēļa, 0,5 tējkarotes kardamona, 8–10 krustnagliņas

Krēmam

  • 500 ml saldā krējuma
  • ~ 100 g cukura ( pēc garšas)
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 250 g maskarpones siera
  • 400 g saldētu aveņu

Pagatavošana

  1. Olu baltumiem istabas temperatūrā pievieno šķipsniņu sāls un sāk putot. Kad izveidojušās gaisīgas, vēl nestingras putas, pa ēdamkarotei pakāpeniski pievieno cukuru.
  2. Kad viss cukurus pievienots, turpina putot, līdz masa ir stingra un spīdīga.
  3. Pievieno miltus, tos iesijājot pa druskai un uzmanīgi iecilājot olbaltuma putās.
  4. Visbeidzot pievieno un iemaisa laima miziņu un garšvielas.
  5. Tortes veidni ar izņemamu vidu ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Tad biskvīta masu lej veidnē un cep 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes, kamēr, iedurot kociņu biskvītā, tas iznāk ārā sauss. Iesakām veidni apklāt ar cepamo papīru, lai biskvīts nesacepas pārāk brūns. Biskvītu izņem no krāsns un pilnībā atdzesē. Tikai tad izņem no veidnes.
  6. Īsi pirms pasniegšanas sagatavo krēmu. Saputo putukrējumu, pēc garšas pievienojot cukuru un vaniļas cukuru. Kad putukrējums gandrīz gatavs, tajā ieputo maskarpones sieru.
  7. Krēmu klāj uz atdzesētās kūkas, rotā ar atkausētām avenēm un pasniedz uzreiz galdā.

 

1. pagatavošanas solis
EngeluKuka_1

Olu baltumiem istabas temperatūrā pievieno šķipsniņu sāls un sāk putot. Kad izveidojušās gaisīgas, vēl nestingras putas, pa ēdamkarotei pakāpeniski pievieno cukuru.

2. pagatavošanas solis
EngeluKuka_2

Kad viss cukurus pievienots, turpina putot, līdz masa ir stingra un spīdīga.

3. pagatavošanas solis
EngeluKuka_3

Pievieno miltus, tos iesijājot pa druskai un uzmanīgi iecilājot olbaltuma putās.

4. pagatavošanas solis
EngeluKuka_4

Visbeidzot pievieno un iemaisa laima miziņu un garšvielas.

5. pagatavošanas solis
EngeluKuka_5

Tortes veidni ar izņemamu vidu ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Tad biskvīta masu lej veidnē un cep 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes, kamēr, iedurot kociņu biskvītā, tas iznāk ārā sauss. Iesakām veidni apklāt ar cepamo papīru, lai biskvīts nesacepas pārāk brūns. Biskvītu izņem no krāsns un pilnībā atdzesē. Tikai tad izņem no veidnes.

6. pagatavošanas solis
EngeluKuka_6

Īsi pirms pasniegšanas sagatavo krēmu. Saputo putukrējumu, pēc garšas pievienojot cukuru un vaniļas cukuru. Kad putukrējums gandrīz gatavs, tajā ieputo maskarpones sieru.

7. pagatavošanas solis
EngeluKuka_final

Krēmu klāj uz atdzesētās kūkas, rotā ar atkausētām avenēm un pasniedz uzreiz galdā.

 

Komentāri: