Šo kūku dēvē par eņģeļu ēdienu tās gaisīguma dēļ. Biskvīts pagatavots no olbaltuma putu mākoņiem, tos papildinot ar šim laikam izteiktām garšvielām – citrusa miziņu, kanēli, kardamonu un krustnagliņām. Tas lieliski sader kopā ar maigo vienkāršo krēmu un skābenajām sulīgajām ogām. Biskvītu var izcept iepriekš, bet ar krēmu un ogām to rotāt iesakām īsi pirms pasniegšanas galdā, lai kūkai nav jāstāv un jāgaida sava apēšanas kārta vairāk par 1 stundu.
Biskvītam
Krēmam
Olu baltumiem istabas temperatūrā pievieno šķipsniņu sāls un sāk putot. Kad izveidojušās gaisīgas, vēl nestingras putas, pa ēdamkarotei pakāpeniski pievieno cukuru.
Kad viss cukurus pievienots, turpina putot, līdz masa ir stingra un spīdīga.
Pievieno miltus, tos iesijājot pa druskai un uzmanīgi iecilājot olbaltuma putās.
Visbeidzot pievieno un iemaisa laima miziņu un garšvielas.
Tortes veidni ar izņemamu vidu ietauko ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Tad biskvīta masu lej veidnē un cep 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes, kamēr, iedurot kociņu biskvītā, tas iznāk ārā sauss. Iesakām veidni apklāt ar cepamo papīru, lai biskvīts nesacepas pārāk brūns. Biskvītu izņem no krāsns un pilnībā atdzesē. Tikai tad izņem no veidnes.
Īsi pirms pasniegšanas sagatavo krēmu. Saputo putukrējumu, pēc garšas pievienojot cukuru un vaniļas cukuru. Kad putukrējums gandrīz gatavs, tajā ieputo maskarpones sieru.
Krēmu klāj uz atdzesētās kūkas, rotā ar atkausētām avenēm un pasniedz uzreiz galdā.
Enģeļķuku dzesē apgriežot otrādi, neizņemot no formas. Tad tā nesaplok un ir skaista, tādai kā jābūt…