Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Dzidrināta burkānu buljona zupa ar dārzeņu sainīti
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 rīspapīra sloksnes
2–3 ēdamkarotes olīveļļas
2 l ūdens
3 burkāni
1 cukīni
4 maurlociņi
1 sarkanā paprika
miziņa no ½ apelsīna
5 safrāna drīksnas
1 tējkarote medus
1 tējkarote sāls
2 tējkarotes persilādes
2 daiviņas ķiploku
1 timiāna zariņš
1 ola
Pagatavošana
Visus dārzeņus nomazgā un sarīvē vai sagriež strēmelītēs. Ķiplokus sakapā.
Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus un ķiplokus. Pēc 5 minūtēm pievieno papriku un pasautē vēl 5 minūtes. Pierīvē apelsīna miziņu. Iemaisa persilādi. Pievieno ūdeni, sāli, timiāna zariņu un safrānu. Vāra uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes.
Tad pievieno sarīvētu cukīni un 5 minūtes turpina vārīt.
Visus dārzeņus nokāš, pārliekot tos citā traukā.
Buljonu turpina vārīt vēl ~ 10 minūtes. Gatavošanas beigās buljonā iesit 1 olu un ļauj tai dzidrināt buljonu, vēlāk ar putu karoti to izceļ vai arī buljonu izkāš caur sietu.
Pagatavo dārzeņu sainīšus. Rīspapīru uz 30 sekundēm iegremdē siltā ūdenī, kamēr tas kļūst elastīgs. Tad ņem ārā, viducī kārto dārzeņus, aiz stūrīšiem saliek kopā un ar maurlociņu sainīti aizsien.
Pasniedz buljonu, lejot zupas šķīvī un sainīti liekot viducī. Klāt var pasniegt pesto un grauzdētu maizīti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: