Dzidrināta burkānu buljona zupa ar dārzeņu sainīti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 rīspapīra sloksnes
  • 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 l ūdens
  • 3 burkāni
  • 1 cukīni
  • 4 maurlociņi
  • 1 sarkanā paprika
  • miziņa no ½ apelsīna
  • 5 safrāna drīksnas
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 tējkarotes persilādes
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 timiāna zariņš
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus nomazgā un sarīvē vai sagriež strēmelītēs. Ķiplokus sakapā.
  2. Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus un ķiplokus. Pēc 5 minūtēm pievieno papriku un pasautē vēl 5 minūtes. Pierīvē apelsīna miziņu. Iemaisa persilādi. Pievieno ūdeni, sāli, timiāna zariņu un safrānu. Vāra uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes.
  3. Tad pievieno sarīvētu cukīni un 5 minūtes turpina vārīt.
  4. Visus dārzeņus nokāš, pārliekot tos citā traukā.
  5. Buljonu turpina vārīt vēl ~ 10 minūtes. Gatavošanas beigās buljonā iesit 1 olu un ļauj tai dzidrināt buljonu, vēlāk ar putu karoti to izceļ vai arī buljonu izkāš caur sietu.
  6. Pagatavo dārzeņu sainīšus. Rīspapīru uz 30 sekundēm iegremdē siltā ūdenī, kamēr tas kļūst elastīgs. Tad ņem ārā, viducī kārto dārzeņus, aiz stūrīšiem saliek kopā un ar maurlociņu sainīti aizsien.
  7. Pasniedz buljonu, lejot zupas šķīvī un sainīti liekot viducī. Klāt var pasniegt pesto un grauzdētu maizīti.

Komentāri: