Dzērveņu un baltās šokolādes tarte

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

150 g auzu miltu

70 g mandeļu miltu

šķipsna sāls

80 g mīksta sviesta

30 g pūdercukura

 

DZĒRVEŅU CURD

250 g lielogu dzērveņu

150 ml ūdens

150 g cukura

2 olas

60 g auksta sviesta

 

GANAŠAM

200 g baltās šokolādes

100 g saldā krējuma

 

DEKORĒŠANAI

granātābols

dzērvenes pūdercukurā

lielogu dzērvenes

Pagatavošana

  1. Pagatavo dzērveņu curd. Katliņā liek ogas, cukuru, ūdeni un karsē, līdz ogas izšķīst. Masu sablendē, iemaisa olas un turpina karsēt, visu laiku maisot. Kad krēms sāk biezēt, noņem no uguns un iemaisa pa gabaliņam auksta sviesta. Noliek atdzesēties un sastingt.
  2. Pagatavo ganašu. Saldo krējumu uzsilda līdz pirmajiem burbulīšiem un pārlej pāri gabaliņos salauztai šokolādei. Pēc mirkļa samaisa, līdz šokolāde izkūst pilnībā viendabīgā masā. Noliek malā sastingt.
  3. Pagatavo pamatnes masu, visas sastāvdaļas sajaucot viendabīgā mīklā. Mīklu izklāj tartes formā un liek ledusskapī uz pusstundu. Cep 15 minūtes 180 °C temperatūrā un pēc tam pilnībā atdzesē.
  4. Uz atdzisušās pamatnes lej atdzisušu dzērveņu krēmu un liek ledusskapī uz stundu savilkties. Pēc tam uzlej baltās šokolādes masu, izlīdzina un dekorē pēc ieskatiem.

Kūka jāpasniedz tikko izņemta no ledusskapja, jo siltumā tā kļūs mīksta un tik labi nesaturēs formu. Vislabāk kūka garšos trešajā dienā pēc gatavošanas – tad tā būs vislabāk savilkusies.

Komentāri: