Drupināta asinsdesa, lapu salāti, kaņepju eļļas, citronu sulas un valriekstu mērce

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 asinsdesa
  • sviests
  • 100 ml kaņepju eļļas
  • 40 g valriekstu
  • sula no ½ citrona
  • 30 g cietā siera
  • 1 galviņa lapu salātu

Pagatavošana

  1. Uz sakarsētas pannas liek apcepties gabalos sagrieztu asinsdesu, cepšanas laikā pievienojot sviestu.
  2. Blendera krūzē lej kaņepju eļļu, pievieno valriekstus, citronu sulu un pusi cietā siera. Blendē līdz vienmērīgai pesto tipa mērcei.
  3. Salātlapas sajauc bļodā ar gatavo mērci, pasniedz kopā ar cepto asinsdesu, pārkaisa ar atlikušo cieto sieru un vēl drupinātiem riekstiem.