Dārzeņu nūdeļu zupa ar šitaki sēnēm

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g rīsu nūdeļu
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 burkāns
  • 2 saujas cukurzirņu
  • sauja kaltētu šitaki sēņu
  • 2–3 ēdamkarotes miso pastas
  • 5 lociņi
  • 1 nori lapas
  • maza buntīte kinzas

Pagatavošana

  1. Aplej šitaki sēnes ar ūdeni un noliek maliņā uz 10 minūtēm.
  2. Pa to laiku sagriež burkānu plānās šķēlītēs un pārgriež cukurzirņus uz pusēm.
  3. Liek vārīties buljonu, pieliek nokāstas sēnes, pievieno burkānus un cukurzirņus. Pavāra 5–10 minūtes, tad ņem nost no uguns un ļauj nedaudz atdzist.
  4. Pārlej 2 kausiņus zupas atsevišķā bļodiņā un kārtīgi iemaisa tajā miso pastu. Lej miso atpakaļ katlā un samaisa.
  5. Liek nūdeles atsevišķā bļodā un aplej ar verdošu ūdeni. Ļauj nūdelēm uzbriest 3–5 minūtes, tad nokāš. Lej nūdelēm virsū buljonu, liek klāt sakapātus lociņus, saplēstu nori lapu un kinzu. Pagaida, līdz nūdeles nogatavojas, un pasniedz.

Komentāri: