Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Cūku pupas ar harisu jeb piparu pastu
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
Harisai:
2 sarkanās paprikas
2 tējkarotes čili pārslu
2 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes kumīna sēklu
3 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
sula no ½ citrona
šķipsna sāls
Cūku pupām:
2–3 lielas saujas cūku pupu pākstīs
sāls
Pagatavošana
Pagatavo Harisu. aprikas apdedzina uz grila, līdz tās ir apsvilušas un vietām melnas. Pēc cepšanas paprikas ietin pārtikas plēvē vai folijā uz 10–15 minūtēm, lai tās kļūst mīkstas.
Pēc tam paprikas nomizo un izņem sēklas.
Uz pannas viegli apcep sakapātus ķiplokus un kumīna sēklas.
Visas sastāvdaļas liek blenderī, pievieno citronu sulu, sāli un eļļu un visu kārtīgi sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.
Pagatavo cūku pupas. Cūku pupas liek lielā katlā, to pielej pilnu ar ūdeni, lai pilnībā nosedz pupas. Ūdenim pievieno 2–3 šķipsnas sāls.
Pupas vāra 20–30 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
Kad pupas gatavas, nokāš ūdeni un pupas pākstīs viegli apcep uz grila vai grilpannas.
Pupas ēd ar rokām, tās izlobot no pākstīm un iemērcot harisas mērcē.
Komentāri: