Cūku pupas ar harisu jeb piparu pastu

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

Harisai:

  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 tējkarotes čili pārslu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 tējkarotes kumīna sēklu
  • 3 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • šķipsna sāls

Cūku pupām:

  • 2–3 lielas saujas cūku pupu pākstīs
  • sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo Harisu. aprikas apdedzina uz grila, līdz tās ir apsvilušas un vietām melnas. Pēc cepšanas paprikas ietin pārtikas plēvē vai folijā uz 10–15 minūtēm, lai tās kļūst mīkstas.
  2. Pēc tam paprikas nomizo un izņem sēklas.
  3. Uz pannas viegli apcep sakapātus ķiplokus un kumīna sēklas.
  4. Visas sastāvdaļas liek blenderī, pievieno citronu sulu, sāli un eļļu un visu kārtīgi sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.
  5. Pagatavo cūku pupas. Cūku pupas liek lielā katlā, to pielej pilnu ar ūdeni, lai pilnībā nosedz pupas. Ūdenim pievieno 2–3 šķipsnas sāls.
  6. Pupas vāra 20–30 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
  7. Kad pupas gatavas, nokāš ūdeni un pupas pākstīs viegli apcep uz grila vai grilpannas.
  8. Pupas ēd ar rokām, tās izlobot no pākstīm un iemērcot harisas mērcē.