Cukīni plācenīši

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g sarīvētu cukīni
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes kastaņu miltu
  • šķipsniņa cietā rīvētā siera
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Cukīni ar visu mizu sarīvē un liek sietā, lai notek liekais šķidrums. Rīvēto masu var nosusināt arī papīra dvielī, jo ir svarīgi, lai cukīni nav ūdeņains.
  2. Masai pievieno kastaņu miltus, olas un mazliet rīvēta siera.
  3. Plācenīšus cep olīveļļā, līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Ēd siltus vai aukstus kopā ar kādu mērci vai tāpat.

P.S. Kastaņu milti ir mazliet saldi. Tādēļ, ja nepatīk saldi sāļa garšu kombinācija, tad var izmantot citus miltus, piemēram, auzu vai griķu. Ja saldumu mazais mīl vairāk, tad iespējams, pateicoties kastaņu miltu radītajam saldumam, nepamanīs, ka plācenīši cepti no, iespējams, citkārt ne īpaši mīlēta dārzeņa.