Cūkgaļas ribiņas ar redīsu salātiem Ranch mērcē

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

800 g cūkas ribiņu

200 ml BBQ mērces

2 buntītes redīsu

100 g jogurta

buntīte diļļu

2 tējkarotes ķiploku pulvera

1 ēdamkarote paprikas pulvera

1 ēdamkarote melno piparu

1 ēdamkarote kumīna

250 ml ābolu sulas

2 ēdamkarote brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Sajauc kopā paprikas pulveri, piparus, kumīnu, brūno cukuru, mazliet sāls un 1 tējkaroti ķiploku pulvera. Ribiņas viegli ieziež ar augu eļļu un ierīvē ar garšvielām. Ļauj marinēties 30 minūtes.
  2. Ribiņas liek cepamajā traukā, pievieno ābolu sulu, pārklāj ar foliju un sautē 2 stundas 170 ºC temperatūrā.
  3. Izņem ribiņas no sulas, ieziež ar BBQ mērci no abām pusēm un cep krāsnī grila režīmā 200 ºC temperatūrā, līdz BBQ mērce karamelizējusies un ir zeltaini brūna.
  4. Dilles notīra no kātiņiem, smalki sakapā un pievieno jogurtam. Pievieno 1 tējkaroti ķiploku pulvera un sāli pēc garšas.
  5. Redīsus sagriež daiviņās un sajauc ar jogurta mērci. Pasniedz ar karstajām ribiņām.

Komentāri: