Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Cūkgaļas ribiņas ar redīsu salātiem Ranch mērcē
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
800 g cūkas ribiņu
200 ml BBQ mērces
2 buntītes redīsu
100 g jogurta
buntīte diļļu
2 tējkarotes ķiploku pulvera
1 ēdamkarote paprikas pulvera
1 ēdamkarote melno piparu
1 ēdamkarote kumīna
250 ml ābolu sulas
2 ēdamkarote brūnā cukura
Pagatavošana
Sajauc kopā paprikas pulveri, piparus, kumīnu, brūno cukuru, mazliet sāls un 1 tējkaroti ķiploku pulvera. Ribiņas viegli ieziež ar augu eļļu un ierīvē ar garšvielām. Ļauj marinēties 30 minūtes.
Ribiņas liek cepamajā traukā, pievieno ābolu sulu, pārklāj ar foliju un sautē 2 stundas 170 ºC temperatūrā.
Izņem ribiņas no sulas, ieziež ar BBQ mērci no abām pusēm un cep krāsnī grila režīmā 200 ºC temperatūrā, līdz BBQ mērce karamelizējusies un ir zeltaini brūna.
Dilles notīra no kātiņiem, smalki sakapā un pievieno jogurtam. Pievieno 1 tējkaroti ķiploku pulvera un sāli pēc garšas.
Redīsus sagriež daiviņās un sajauc ar jogurta mērci. Pasniedz ar karstajām ribiņām.
Komentāri: