Manuprāt, garšīgākais šajā ēdienā ir tieši mērce. Bet, ēdot vienu pašu, to nevar novērtēt. Tikai duetā ar cūkgaļu to pa īstam var sagaršot un izbaudīt.
Gaļu iemarinē ābolu sidrā, medū un 100 g saspaidītu dzērveņu. Pievieno ķiplokus un 2 zariņus rozmarīna. Atstāj uz nakti aukstumā.
Gaļu liek cepties 175 °C temperatūrā ar visu marinādi. Cep ~ 1 stundu.
Kamēr gaļa cepas, pagatavo mērci. Sīpolus un 1 zariņu rozmarīna smalki sakapā.
Nelielā katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus un rozmarīnu. Pēc brīža pievieno atlikušās dzērvenes, pievieno brūno cukuru un sarkanvīnu. Karsē, kamēr ogas sāk jukt un veidoties biezākas konsistences mērce. Īsi pirms gatavošanas beigām pievieno balzametiķi un apelsīnu sulu. Pasniedz kopā ar gaļu.
Sveiki.
Gribēju pajautāt, kuru ābolu sidru labāk lietot šai receptei?
Vai dzervenju vieta var izmantot bruklenes?
Noteikti.