fbpx

Cūkgaļas fileja ar dzērveņu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Manuprāt, garšīgākais šajā ēdienā ir tieši mērce. Bet, ēdot vienu pašu, to nevar novērtēt. Tikai duetā ar cūkgaļu to pa īstam var sagaršot un izbaudīt.

Sastāvdaļas

  • 700 g cūkgaļas filejas
  • 300 ml ābolu sidra
  • 50 g medus
  • 500 g dzērveņu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 3 zariņi rozmarīna
  • 3 šalotes sīpoli
  • 50 g sviesta
  • 50 g brūnā cukura
  • 100 ml sarkanvīna
  • sula no 1 apelsīna
  • 50 g balzametiķa

Pagatavošana

  1. Gaļu iemarinē ābolu sidrā, medū un 100 g saspaidītu dzērveņu. Pievieno ķiplokus un 2 zariņus rozmarīna. Atstāj nakti aukstumā.
  2. Gaļu liek cepties 175 °C temperatūrā ar visu marinādi. Cep ~ 1 stundu.
  3. Kamēr gaļa cepas, pagatavo mērci. Sīpolus un 1 zariņu rozmarīna smalki sakapā.
  4. Nelielā katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus un rozmarīnu. Pēc brīža pievieno atlikušās dzērvenes, pievieno brūno cukuru un sarkanvīnu. Karsē, kamēr ogas sāk jukt un veidoties biezākas konsistences mērce. Īsi pirms gatavošanas beigām pievieno balzametiķi un apelsīnu sulu. Pasniedz kopā ar gaļu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu iemarinē ābolu sidrā, medū un 100 g saspaidītu dzērveņu. Pievieno ķiplokus un 2 zariņus rozmarīna. Atstāj uz nakti aukstumā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu liek cepties 175 °C temperatūrā ar visu marinādi. Cep ~ 1 stundu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamēr gaļa cepas, pagatavo mērci. Sīpolus un 1 zariņu rozmarīna smalki sakapā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nelielā katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus un rozmarīnu. Pēc brīža pievieno atlikušās dzērvenes, pievieno brūno cukuru un sarkanvīnu. Karsē, kamēr ogas sāk jukt un veidoties biezākas konsistences mērce. Īsi pirms gatavošanas beigām pievieno balzametiķi un apelsīnu sulu. Pasniedz kopā ar gaļu.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: