Croque monsieur

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Zane Ozoliņa turpina darboties īsti franciskā garā un šodien “Pie Galda!” virtuvē gatavo klasisku franču maizi – Croque Monsieur. Arī šoreiz Kronebourg alus pieteicis Zanei izaicinājumu. Skaties vai viņai būs pa spēkam to izpildīt?! #piegalda

 

Sastāvdaļas

  • 400 ml piena
  • 300 g Grijēras siera
  • 50 g sviesta
  • 30 g kviešu miltu
  • 30 g Parmas tipa siera
  • šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
  • šķipsniņa Kajennas piparu
  • šķipsniņa maltu melno piparu
  • sāls pēc garšas
  • 150 g plāni sagriezta šķiņķa šķēlīšu
  • 4 paliela izmēra baltmaizes šķēles
  • 1 ēdamkarote krievu sinepju
  • + maurloki pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot tos gatavo 2 minūtes, tad pakāpeniski pievieno pienu.
  2. Viendabīgas konsistences mērces masā iemaisa rīvētu muskatriekstu, Kajennas piparus, melnos piparus, sāli un 130 g rīvēta Grijēras siera. Mērci nedaudz atdzesē.
  3. Uz pannas izkārto divas no četrām maizes šķēlēm, tās apziež ar pagatavoto mērci, tad pārklāj ar dažām Grijēras siera šķēlēm, virs tām izkārto plāni sagrieztu šķiņķi, to pārziež ar krievu sinepēm un atkārtoti pārklāj ar siera šķēlēm.
  4. Atlikušās divas maizes šķēles apziež ar pagatavoto mērci, liek uz augšpusē esošajām siera šķēlēm, vēlreiz ar mērci pārklāj arī maizes šķēļu virspusi, pārber ar sarīvētu atlikušo Grijēras sieru un sīki sarīvētu Parmas tipa sieru.
  5. Pannu liek līdz 230 °C temperatūrai sakarsētas cepeškrāsns augšēja daļā, un maizītes gatavo ventilatora režīmā apmēram 15–20 minūtes.
  6. Gatavas maizītes pasniedz karstas, apbērtas ar smalki sakapātiem maurlokiem.

 

 

Komentāri: