Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Croque monsieur
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Zane Ozoliņa turpina darboties īsti franciskā garā un šodien “Pie Galda!” virtuvē gatavo klasisku franču maizi – Croque Monsieur. Arī šoreiz Kronebourg alus pieteicis Zanei izaicinājumu. Skaties vai viņai būs pa spēkam to izpildīt?! #piegalda
Sastāvdaļas
400 ml piena
300 g Grijēras siera
50 g sviesta
30 g kviešu miltu
30 g Parmas tipa siera
šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
šķipsniņa Kajennas piparu
šķipsniņa maltu melno piparu
sāls pēc garšas
150 g plāni sagriezta šķiņķa šķēlīšu
4 paliela izmēra baltmaizes šķēles
1 ēdamkarote krievu sinepju
+ maurloki pasniegšanai
Pagatavošana
Pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot tos gatavo 2 minūtes, tad pakāpeniski pievieno pienu.
Viendabīgas konsistences mērces masā iemaisa rīvētu muskatriekstu, Kajennas piparus, melnos piparus, sāli un 130 g rīvēta Grijēras siera. Mērci nedaudz atdzesē.
Uz pannas izkārto divas no četrām maizes šķēlēm, tās apziež ar pagatavoto mērci, tad pārklāj ar dažām Grijēras siera šķēlēm, virs tām izkārto plāni sagrieztu šķiņķi, to pārziež ar krievu sinepēm un atkārtoti pārklāj ar siera šķēlēm.
Atlikušās divas maizes šķēles apziež ar pagatavoto mērci, liek uz augšpusē esošajām siera šķēlēm, vēlreiz ar mērci pārklāj arī maizes šķēļu virspusi, pārber ar sarīvētu atlikušo Grijēras sieru un sīki sarīvētu Parmas tipa sieru.
Pannu liek līdz 230 °C temperatūrai sakarsētas cepeškrāsns augšēja daļā, un maizītes gatavo ventilatora režīmā apmēram 15–20 minūtes.
Gatavas maizītes pasniedz karstas, apbērtas ar smalki sakapātiem maurlokiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: