fbpx

Crēme brulēe ar karamelizētām plūmēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

CRÈME BRÛLÉE

  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 vesela ola
  • 400 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • ½ tējkarotes apelsīna, citrona vai laima mizu skaidiņas
  • 1 vaniļas pāksts

KARAMELIZĒTĀM PLŪMĒM

  • 10 zilās plūmes (labāk stingras, ne līdz galam gatavas)
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 glāze sarkanvīna
  • ½ tējkarotes apelsīna mizu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas.
  2. Olas sakuļ ar 1 ēdamkaroti cukura, vaniļas sēkliņām un citrusaugļu miziņām.
  3. Krējumu karsē ar 3 ēdamkarotēm cukura un vaniļas pāksti. Nedrīkst sākt vārīties!
  4. Intensīvi maisot olu masu, tai lēnām pievieno krējumu. No masas izņem vaniļas pāksti.
  5. Lej trauciņos un liek cepties cepeškrāsnī ūdens peldē 110 °C temperatūrā uz 40–50 minūtēm.
  6. Atdzesē istabas temperatūrā, tad liek atdzesēties ledusskapī uz pāris stundām.
  7. Pagatavo karamelizētas plūmes. Tās pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Uz pannas karsē cukuru. Kad tas sāk kust, liek virsū uz pusēm pārgrieztas plūmes ar griezto pusi uz leju. Pievieno etiķi, sarkanvīnu un miziņas. Maisot vāra uz lēnas uguns apmēram 15–20 minūtes.
  8. Atdzesē un pasniedz kopā ar Crème brûlée.

Komentāri:

Jūsu komentārs: