Citronu un meringa tarte

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 125 g kviešu miltu
  • 65 g pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • 65 g bio margarīna
  • 1 ēdamkarote augu piena

PILDĪJUMAM

  • sula no 3 citroniem
  • 60 g sojas piena
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote kurkumas pulvera
  • 100 ml ūdens
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 70 g bio margarīna vai kokosriekstu eļļas

MERINGAM

  • 130 g akvuafabas (turku zirņu konserva šķidrums)
  • 350 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote ābolu vai baltvīna etiķa

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu pamatnei. Bļodā sajauc miltus, pūdercukuru un sāli. Aukstu margarīnu sagriež gabaliņos un kopā ar augu pienu iemīca miltu maisījumā, līdz veidojas mīkla. Ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes.
  2. Gatavo mīklu izrullē, ieklāj tartes formā un cep 180 °C temperatūrā 15–17 minūtes vai līdz zeltaini brūnai. Atdzesē.
  3. Pagatavo pildījumu. Katliņā lej citronu sulu, sojas pienu, cukuru, kurkumas pulveri un visu uzvāra. Atsevišķā bļodiņā sajauc ūdeni ar kukurūzas cieti. Cietes masu pievieno katliņā, nepārtraukti maisot, līdz viss sabiezē. Pēc tam noslēdz uguni un iemaisa margarīnu vai kokosriekstu eļļu. Atdzesētu liek izceptajā tartes pamatnē.
  4. Turku zirņu šķidrumu lej miksera bļodā un puto. Tikmēr katliņā uzvāra cukuru un ūdeni līdz 123 °C temperatūras sīrupam. Tad sīrupu lēni pievieno turku zirņu šķidrumam, visu laiku to putojot. Turpina putot apmēram 5 minūtes, līdz veidojas stingrs meringa krēms. Īsi pirms putošanas beigām pievieno etiķi. Meringu uzklāj uz tartes, ko apsvilina zeltaini brūnu.