Variācijas par tēmu:
Cepumu izvēlē priekšroka dodama smilšu vai biskvīta cepumiem. Dzērveņu vietā var izmantot brūklenes vai kādas citas skābākas ogas pēc izvēles.
Cepumus liek bļodā un sadrupina.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Puto, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmīga.
Turpinot putot, pievieno kanēli.
Olu masu pievieno cepumiem un samaisa. Pieber dzērvenes un uzmanīgi samaisa, lai dzērvenes neizšķīstu.
Olu baltumus saputo stingrās putās. Putojot baltumiem pievieno šķipsniņu sāls.
Kad baltumi ir saputoti, tos lēnām iecilā mīklā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamās veidnītes ietauko ar eļļu un pilda ar gatavo mīklu trauciņos līdz 2/3 līmenim.
Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 25–30 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot ar kociņu. Ja mīkla pie kociņa nelīp – pudiņš ir gatavs. Gatavos pudiņus atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un, ja ir luste – dekorē ar nerātnu dzērvenīti.
Sviests? Tas minēts tikai priekš ieziešanas?