Cepumi persiku cepurēs

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Persiki un aprikozes ir burvīgi ne tikai svaigā veidā, bet arī dažādos saldajos ēdienos. Cepti persiki kļūst skābenāki un to aromāts – vēl izteiktāks.

Piedāvājam gardu un vienkārši pagatavojamu recepti – cepeškrāsnī ceptus pildītus persikus. Persika aromātiskajam sulīgumam lielisks papildinājums ir sātīgs cepumu viducis.

Klāt piederēsies plombīra saldējums, putukrējums vai vaniļas mērce.

Sastāvdaļas

  • 8 persiki (var aizstāt ar aprikozēm)
  • 16-20 cepumi Selga Active
  • 2 ēdamkarotes medus vai 2 ēdamkarotes vārīta kondensētā piena ar cukuru
  • 30g konjaka vai cita stiprā alkohola pēc izvēles (rums, brendijs, liķieris)
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1/2 tējkarote pūdercukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Persikus noskalo un pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu.
  2. Cepumus sasmalcina ar blenderi vai bļodā ar kartupeļu stampu. Iegūto cepumu masu sajauc ar medu vai kondensēto pienu, pēc izvēles var pievienot ēdamkaroti alkohola. Samaisa viendabīgā masā.
  3. Maisījumu ar tējkaroti liek persikos.
  4. Virs katras pildījuma kārtas vēl uztupina sviesta piciņu un pēc izvēles katru pārlej ar lāsīti alkohola. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
  5. Pasniedz karstus vai atdzesētus, pārkaisītus ar pūdercukuru.