Ceptu ķirbju un viegli marinētu burkānu salāti ar valriekstiem un zilo sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Maz sastāvdaļu un ātri pagatavojami – šīs divas īpašības piemīt ceptu ķirbju un viegli marinētu burkānu salātiem ar valriekstiem un zilo sieru, kas, būdami siltie salāti, irlieliski piemēroti rudens un ziemas sezonai.

Šie siltie salāti būs lieliska piedeva cepetim vai vistas gaļai, taču tikpat labi tie garšos tāpat – paši par sevi.

Kā pareizi grauzdēt riekstus?

Grauzdēti rieksti pieejami arī veikalā, taču, lai panāktu gardāko rezultātu, to vislabāk darīt mājās. Galvenais, kas jāņem vērā – riekstiem jābūt sausiem un tīriem, kā arī vienā grauzdēšanas reizē jāņem neliels daudzums riekstu, proti, tā, lai tos vienmērīgi var izklāt pannā.

Grauzdēšanu var veikt gan cepeškrāsnī, gan uz pannas. Ja to dara cepeškrāsnī, tad pirms grauzdēšanas krāsns jāuzsilda līdz 180 grādiem, un rieksti jāgrauzdē piecas līdz desmit minūtes. Ja riekstus grauzdē uz pannas, tad rieksti visu laiku jāapmaisa, lai tie nepiedegtu. Šajā gadījumā riekstu grauzdēšanas process būs ātrāks.

Sastāvdaļas

  • 500 g muskata ķirbja
  • 200 g burkānu
  • koriandra sēklas
  • 100 ml ābolu etiķa
  • 200 ml ābolu sulas
  • 50 g cukura
  • 30 g valriekstu
  • oregano
  • 200 g zilā siera

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi. Katlā liek koriandru, cukuru, ābolu sulu un ābolu etiķi. Visu uzvāra.
  2. Samizo burkānus plānās strēmelēs un patur krastā marinādē.
  3. Izber uz paplātes valriekstus un liek grauzdēties krāsnī.
  4. Nomizo un sagriež ķirbi. Apslaka ar eļļu, pārkaisa ar oregano un sāli.
  5. Ņem ārā valriekstus no krāsns un liek cepties ķirbjus.
  6. Sajauc ķirbjus kopā ar marinētiem burkāniem, iemaisa 2/3 grauzdētu valriekstu.
  7. Liek uz šķīvja, pārkaisa ar drupinātu zilo sieru un atlikušajiem valriekstiem.