Fantastisks ēdiens – krāsās bagāts un ļoti aromātisks. Tas labi gašos gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva pie gaļas un zivs ēdieniem.
Saldā krējuma putām:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ķirbi notīra: nogriež mizu.
Izņem sēklas un sagriež apmēram 3– 4 cm lielos kubiņos. Liek lielā bļodā, uzkaisa sāli, piparus, muskatriekstu un samaisa.
Sīpolu notīra un sagriež lielos gabalos.
Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež šķēlēs.
5-6 ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi vai smalki sakapā, pielej 4-5 ēdamkarotes eļļas, samaisa un pievieno ķirbim.
Uz cepamās plāts klāj cepamo papīru un uzber sagatavotos ķirbjus, paprikas un sīpolus. Virsū uzber timiāna zariņus, pievieno uz pusēm pārgrieztu ķiploka galviņu un liek cepties.
Pagatavo saldā krējuma putas: sakuļ saldo krējumu. Sakulto krējumu sadala divās porcijās. Vienā porcijā iecilā sinepes, otrajā – mārrutkus.
Ēdienu pasniedz siltu, dekorētu ar saldā krējuma putām. Labi garšos pie gaļas vai zivs ēdiena.
Komentāri: