Cepts ķirbis ar saldā krējuma putām

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Fantastisks ēdiens – krāsās bagāts un ļoti aromātisks. Tas labi gašos gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva pie gaļas un zivs ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg cepamā ķirbja
  • 1 galviņa un 6 daiviņas ķiploka
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 sarkanās paprikas
  • sāls, malti melnie pipari
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • eļļa cepšanai
  • timiāna vai rozmarīna zariņi

Saldā krējuma putām:

  • 250 ml saldā krējuma
  • 3–4 ēdamkarotes angļu sinepju
  • 3–4 ēdamkarotes mārrutku

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ķirbi notīra: nogriež mizu.
  2. Izņem sēklas un sagriež apmēram 3– 4 cm lielos kubiņos. Liek lielā bļodā, uzkaisa sāli, piparus, muskatriekstu un samaisa.
  3. Sīpolu notīra un sagriež lielos gabalos.
  4. Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež šķēlēs.
  5. 5-6 ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi vai smalki sakapā, pielej 4-5 ēdamkarotes eļļas, samaisa un pievieno ķirbim.
  6. Uz cepamās plāts klāj cepamo papīru un uzber sagatavotos ķirbjus, paprikas un sīpolus. Virsū uzber timiāna zariņus, pievieno uz pusēm pārgrieztu ķiploka galviņu un liek cepties.
  7. Pagatavo saldā krējuma putas: sakuļ saldo krējumu. Sakulto krējumu sadala divās porcijās. Vienā porcijā iecilā sinepes, otrajā – mārrutkus.
  8. Ēdienu pasniedz siltu, dekorētu ar saldā krējuma putām. Labi garšos pie gaļas vai zivs ēdiena.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ķirbi notīra: nogriež mizu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izņem sēklas un sagriež apmēram 3– 4 cm lielos kubiņos. Liek lielā bļodā, uzkaisa sāli, piparus, muskatriekstu un samaisa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un sagriež lielos gabalos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež šķēlēs.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5-6 ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi vai smalki sakapā, pielej 4-5 ēdamkarotes eļļas, samaisa un pievieno ķirbim.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz cepamās plāts klāj cepamo papīru un uzber sagatavotos ķirbjus, paprikas un sīpolus. Virsū uzber timiāna zariņus, pievieno uz pusēm pārgrieztu ķiploka galviņu un liek cepties.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo saldā krējuma putas: sakuļ saldo krējumu. Sakulto krējumu sadala divās porcijās. Vienā porcijā iecilā sinepes, otrajā – mārrutkus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ēdienu pasniedz siltu, dekorētu ar saldā krējuma putām. Labi garšos pie gaļas vai zivs ēdiena.

Komentāri: