fbpx

Cepti kāposti ar tomātiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šis ir tūkstošiem gadu vecs klasisks veģetārs indiešu ēdiens, vienīgā variācija ir kokosriekstu piena pievienošana. Šī recepte pilnībā mainīs kāpostu nīdēju uzskatus.  Šādi pagatavoti, tie ir  saldeni, sulīgi, un visas garšvielas kopā pilnībā pārvērš kāpostu, kādu mēs to pazīstam.

Sastāvdaļas

  • ½ vidēja izmēra kāposta
  • 1 kg konservētu vai svaigu tomātu
  • 100 ml kokosriekstu piena
  • 1 tējkarote kurkumas
  • ½ tējkarotes sāls
  • ⅓ tējkarotes maltu krustnagliņu
  • ⅓ tējkarotes malta kardamona
  • ⅓ tējkarotes kanēļa
  • sviests vai eļļa – vīnogu kauliņu vai kāda cita neitrāla

Pagatavošana

  1. Kāpostu sagriež nelielos gabaliņos. Sakarsētā pannā ielej eļļu un pievieno kurkumu. Cep ~ 1 minūti. Tad pievieno kāpostus un kārtīgi izmaisa, lai visi kāposti nokrāsojas dzelteni.
  2. Turpina cept ~ 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti palikuši mīksti.
  3. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus vai jau konservētus tomātus un sautē vēl 10–15 minūtes, lai notvaicējas liekais ūdens. Pievieno sāli un kokosriekstu pienu. Noregulē garšu, pievienojot vairāk sāls, lai izceltu skābumu, vai vairāk kokosriekstu piena vai cukuru, lai līdzsvarotu skābumu.
  4. “Saldās” garšvielas – krustnagliņas, kardamonu un kanēli – pārber pāri kāpostu un tomātu sautējumam pirms pasniegšanas.

Komentāri:

  • Evija says:

    neprecīzi recepte pierakstīta. Vismaz sāls daudzums atšķirās no raidījuma un tomātus arī nevajadzētu tik daudz. Man sanāca ļoti skābs sautējums – nelīdz vairs ne cukurs, ne koko.. garšvielu kombinācija ļoti laba, tikai tiešām nepareizas proporcijas pamatam.

Jūsu komentārs: