Grilēta laša un sarkanās paprikas salāti ar jaunajiem kartupelīšiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

250g laša fileja

Santa Maria Cajun garšvielu maisījums

500g Agata mini vai citi mazie kartupeļi

1 sauja melnās un zaļās olīvas bez kauliņa

2 sarkanās paprikas

1 ēdk. persilāde

100ml olīveļļa

1 bunte dilles

50ml ābolu etiķis

1 ēdk. baltais cukurs

½ ēdk. Dižonas sinepes

Pagatavošana

  1. Kartupeļiem ieziež foliju ar sviestu, liek virsū kartupeļu un pāri vēl bagātīgi sviestu, pārkaisa ar persilādi ietin un liek cepties uz grila mērena siltuma zonā uz 30-35min.
  2. Sagriež lasi un pievieno mazliet augu eļļas un bagātīgi pārkaisa no visām pusēm ar Cajun garšvielu mix.
  3. Kamēr lasis marinējas, iztīra paprikai sēklas, ieziež ar augu eļļu, pārkaisa sāli un liekcepties uz grila karstākās vietas.
  4. Kamēr grilējas dārzeņi notīra no kātiem un sasmalcina dilles, pievieno cukuru, dijonsinepes un ābolu etiķi. Lēnām kuļot pievieno olīveļļu līdz izveidojas vienmērīga mērce.
  5. Liek cepties laša fileju un pa to laiku ar rokām sadrupina smalkāk olīvas un sagriež grilētāspaprikas un kartupeļus.
  6. Kad lasis gatavs to mazliet atpūtina un pievieno pie dārzeņiem. Pārlej mērci, sajauc un pasniedz

Komentāri: