Laša plācenīši ar diļļu mērci

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Šie vienkārši pagatavojamie laša plācenīši ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un arī ciemiņi tos vienmēr novērtē atzinīgi. Tie ir gana sātīgi un kārtīgi apmierinās vēlmi pēc restorāna cienīga komforta ēdiena, turklāt tos var pagatavot pāris minūtēs. Noteikti iesaku baudīt kopā ar diļļu mērci un piedevas pēc izvēles, lai maltīti padarītu vēl sabalansētāku.

Sastāvdaļas

Plācenīšiem:

 

400 g laša filejas bez ādas un asakām

60 g sarīvēta siera

1 tējkarote citronpiparu

1 sauja sakapātu diļļu

2 olas

Šķipsniņa sāls

1 ēdamkarote grieķu jogurta

80 g rīvmaizes

 

Mērcei:

 

120 ml krējuma

2 ēdamkarotes sakapātu diļļu

1 tējkarote Dižonas sinepju

1 ēdamkarote majonēzes ar samazinātu tauku saturu

sāls, maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Laša fileju sagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek nelielā bļodā un sajauc viendabīgā masā. 
  2. Ar rokām izveido plācenīšus un liek uz pannas, cep uz vidējas uguns, apgrozot no abām pusēm. 
  3. Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Pasniedz laša plācenīšus ar diļļu mērci.

Komentāri: