CEPTAS PUPIŅAS AR BEKONU

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • ½ sīpola, smalki sakapāta
  • 2 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • ¼ tējkarotes sausa timiāna
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 400 g bundža cannellini pupiņu (baltās), 240 g bez šķidruma
  • 120 g tomātu mērces
  • 80 g bekona, apcepta un sagriezta mazos gabaliņos
  • melnie pipari
  • pāris loku, kapātu
  • čili pārslas
  • maize

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Cep uz vidējas uguns ~ 5 minūtes, līdz tie mīksti un caurspīdīgi.
  2. Pievieno tomātu pastu, papriku, timiānu, brūno cukuru un sojas mērci, karsē vēl pāris minūtes.
  3. Pievieno pupiņas, apcepto bekonu un tomātu mērci, ļauj viegli burbuļot vismaz 5 minūtes, līdz mērce ir karsta un nedaudz sabiezējusi. Dāsni pievieno melnos piparus.
  4. Gatavo un silto pupiņu mērci liek uz apgrauzdētas maizes, pāri ber lokus un čili pārslas, ja gribas ko pikantāku. Veģetārajai versijai neliekam klāt bekonu.