Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
CEPTAS PUPIŅAS AR BEKONU
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
1 ēdamkarote olīveļļas
½ sīpola, smalki sakapāta
2 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
1 tējkarote maltas paprikas
¼ tējkarotes sausa timiāna
1 ēdamkarote brūnā cukura
1 ēdamkarote sojas mērces
400 g bundža cannellini pupiņu (baltās), 240 g bez šķidruma
120 g tomātu mērces
80 g bekona, apcepta un sagriezta mazos gabaliņos
melnie pipari
pāris loku, kapātu
čili pārslas
maize
Pagatavošana
Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Cep uz vidējas uguns ~ 5 minūtes, līdz tie mīksti un caurspīdīgi.
Pievieno tomātu pastu, papriku, timiānu, brūno cukuru un sojas mērci, karsē vēl pāris minūtes.
Pievieno pupiņas, apcepto bekonu un tomātu mērci, ļauj viegli burbuļot vismaz 5 minūtes, līdz mērce ir karsta un nedaudz sabiezējusi. Dāsni pievieno melnos piparus.
Gatavo un silto pupiņu mērci liek uz apgrauzdētas maizes, pāri ber lokus un čili pārslas, ja gribas ko pikantāku. Veģetārajai versijai neliekam klāt bekonu.
Komentāri: