Cepetis ar sinepju garoziņu un dārzeņiem

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Svētku laikam tuvojoties, Mārai ir ideja burvīgai svētku maltītei, kas neparasīs daudz laika un nesašmulēs daudz trauku. Top vienas cepešpannas maltīte – cepetis ar sinepju garoziņu, kartupeļiem un sēnēm.#piegalda

Sastāvdaļas

Cepetim:

  • 1,5–2 kg liellopu šķiņķa vai antrekota
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 60–80 g Dižonas sinepju
  • 3 zariņi timiāna

Piedevām:

  • 400 g kartupeļu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 zariņi timiāna
  • sāls
  • 200 g šampinjonu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 60 g salātu baldriņu

Pagatavošana

  1. Gaļu atbrīvo no liekajām cīpslām un taukiem un kārtīgi sasāla un sapiparo no abām pusēm. Uz vidēji augstas uguns liek lielu pannu, kurā no visām pusēm gaļu kārtīgi aprauj ar karstumu. Gaļu liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Gaļas virspusi noklāj ar Dižonas sinepēm, pāri ber no zariņiem noplūktas timiāna lapiņas.
  2. Kartupeļus pārgriež uz pusēm un liek lielā bļodā. Nomizo ķiploka daiviņas un izspiež virs kartupeļiem, pielej olīveļļu, un visu kārtīgi samaisa. Timiāna zariņiem noņem lapiņas un kopā ar sāli pievieno kartupeļiem. Vēlreiz visu apmaisa. Kartupeļus ber uz cepamās pannas apkārt gaļas cepetim.
  3. Visu liek cepties līdz 190 °C uzkarsētā krāsnī tvaika režīmā aptuveni 20 minūtes.
  4. Šampinjonus pārgriež uz pusēm un liek klāt kartupeļiem. Piedevas pārber ar lazdu riekstiem un liek cepties 190 °C temperatūrā tvaika režīmā aptuveni 10 minūtes.
  5. Gaļu atpūtina. Cepeti pārklāj ar cepamo papīru, pāri klāj tīru dvielīti, un gaļu atpūtina 12 minūtes. Cepeti griež biezās šķēlēs un pasniedz ar piedevām, klāt liekot salātu baldriņus. 

Komentāri: