Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Burkānu un ingvera zupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 lieli burkāni
1 saldais kartupelis
vidēji liels ingvera gabals
3 daiviņas ķiploku
1 sarkanais sīpols
2 tējkarotes kumīna sēklu
1 tējkarote karija pulvera
½ tējkarotes paprikas pulvera
½ tējkarotes čili pulvera
500 ml kokosriekstu piena
sauja Indijas riekstu
sauja kokosriekstu čipsu
Pagatavošana
Katlā apcep sakapātus sīpolus, ingveru un ķiplokus. Garšaugus sacep, pievieno kumīna sēklas un pacep vēl 2 minūtes.
Dārzeņus nomizo, sagriež kubiņos un pievieno garšaugiem. Visu viegli apcep. Beigās pievieno kariju un čili pulveri.
Dārzeņiem pārlej karstu ūdeni tā, lai dārzeņi būtu nosegti, un vāra, līdz tie ir mīksti.
Pievieno kokosriekstu pienu un sāli visu nedaudz pavāra un sablendē līdz krēmveida konsistencei.
Indijas riekstiem pievieno nedaudz karija, paprikas pulveri, sāli, uzlej nedaudz eļļas, kārtīgi samaisa un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz rieksti kļūst zeltaini brūni.
Komentāri: