Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves vai virtuves kombainā.
Rīvētos burkānus sakuļ kopā ar olām un eļļu. Pievieno garšvielas – kanēli un muskatriekstu.
Masai pakāpeniski pievieno cukuru, miltus un cepamo pulveri.
Gatavo mīklu ielej garenā cepešpannas formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar kviešu miltiem. Mīklai jāaizņem ~ ½ l, bet ne vairāk par 2/3 no formas.
Kēksu cep 30–40 minūtes 180 0C temperatūrā.
Kad kēkss ir atdzisis, to izņem no formas un pasniedz, pārlietu ar šokolādes mērci. Kēkss lieliski garšos, pasniegts ar īstu Brazīlijas kafiju.
Ļoti, ļoti garšīgs un sulīgs (mitrs) kekss! Es vēl klāt pievienoju magoņu sēkliņas. Mājinieki atzinīgi novērtēja. Paldies par recepti!
Vai var lietot citus miltus, nevis tikai kviešu (miltu veids gan, kā parasti, nav norādīts). Piemēram, miežu vai zirņu?
Šai receptē ir domāti kviešu milti. Varat mēģināt tos aizstāt, bet nedomāju, ka visu daudzumu. Es Jūsu vietā mēģinātu sākt, aizstājot pusi no kviešu miltiem ar citiem.
Vai miltu daudzums norādīts pareizi? Ar 600g mīkla sanāca bieza, nevis lejama.
Milti ir daudz par daudz. Apmēram uz pusi mazāk vajag (200-300g). kopumā ļoti garšīgs keks!
Man arī milti likās par daudz. Sanāca biezs mīklas klucis.