Austiņas ar riekstu krēmu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 iepakojums Bauck Hof picas mīklas sagataves bez glutēna

250 ml remdena ūdens

2 ēdamkarotes olīveļļas

200 g Aiello lazdu riekstu krēma

100 g lazdu riekstu

Pagatavošana

  1. Picas mīklas maisījumu sajauc ar remdenu ūdeni un olīveļļu. Mīklu mīca, līdz izveidojusies viendabīga masa. Ļauj mīklai atpūsties 30 minūtes.
  2. Tikmēr cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apgrauzdē lazdu riekstus. Pēc apgrauzdēšanas tos smalki sakapā vai sablendē.
  3. Riekstus sajauc kopā ar riekstu krēmu.
  4. Mīklu izņem no bļodas un izrullē taisnstūra formā.
  5. Uz mīklas uzsmērē riekstu krēmu.
  6. Mīklu no vienas puses cieši rullē tās garumā līdz vidum. To pašu atkārto no otras puses.
  7. Izveidojušos mīklas desiņu sagriež 1–1,5 cm platās joslās. Katru gabaliņu saplacina starp plaukstām tā, lai veidojas klasiskā austiņu cepumu forma. Liek uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  8. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz austiņas kļuvušas zeltaini brūnas.

Komentāri: