Bumbieru panna cotta ar rupjmaizes šokolādi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 bumbieri
  • 200 g saldā krējuma
  • 120 g želatīna
  • 200 g tumšās šokolādes (50–60%)
  • 200 g saldētu brūkleņu
  • 20 g vaniļas cukura
  • ~ 100 g rupjmaizes rīvmaizes
  • baltvīns
  • 125 g svaigu aveņu dekoram

Pagatavošana

  1. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi. Augļus liek katliņā, pievieno nedaudz ūdens un vāra, līdz bumbieri ir mīksti.
  2. Bumbieriem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saldo krējumu, uzkarsē un visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Ūdens peldē izkausē želatīnu, vadoties pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  4. Bumbieru krēma masu izkāš caur sietu, un tajā vienmērīgi iemaisa želatīnu. Liek aukstumā saželēt.
  5. Tikmēr sagatavo šokolādi, ko izkausē ūdens peldē.
  6. Brūklenes liek katliņā, aplej ar vīnu, pievieno cukuru un nedaudz pavāra.
  7. Brūkleņu masā iemaisa šokolādes rīvmaizi un samaisa. Rīvmaize uzbriedīs un masa paliks biezas putras konsistencē.
  8. Izkausētās šokolādes masai pievieno brūkleņu un rīvmaizes masu. Masu izmaisa, vienmērīgā kārtiņā izklāj uz cepampapīra un liek aukstumā, lai sacietē.
  9. Panna cotta sadala porcijās, dekorē ar rupjmaizes un šokolādes gabaliņiem un svaigām ogām, šoreiz ar avenēm.

Komentāri: