Torte ir gaužām vienkārši pagatavojama, tomēr arī tai ir sava rozīnīte – kapučīno krēmā iemaisītas šķīstošās kafijas granulas. Tās piešķir krēmam neatkārtojamo kapučīno garšu un ir kā mazi pārsteigumi pēkšņi saldena krēma savienībai ar kaut ko nedaudz aromātiski rūgtu.
Biskvītam:
Bumbieru pildījumam:
Kapučīno krēmam:
Pagatavo biskvīta mīklu: olas sakuļ ar 2 ēdamkarotēm auksta ūdens, pievieno 100 g cukura un vēl nedaudz pakuļ. Miltus izsijā caur sietu un sajauc ar kakao un cepamo pulveri. Tad pievieno sakultajām olām.
Veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko malas un ielej mīklu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un cep 15–18 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Katlā lej 400 ml ūdens, pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, atlikušo cukuru un bumbieru gabaliņus. Vāra 5 minūtes. Atdzesē. No savārītajiem bumbieriem nolej ~ 250 ml šķidruma un to uzglabā.
Uz atdzisušā biskvīta turpat formā kārto savārītos bumbierus.
Pēc instrukcijas uz iepakojuma atlietajā bumbieru sīrupā pagatavo tortes želeju. Kad želeja ir gatava, ar to pārklāj bumbieru pildījumu.
Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Pirms kulšanas pievieno vaniļas cukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Putošanas beigās pievieno šķīstošās kafijas granulas.
Ar karoti uz tortes citu citai virsū liek krēma “pikas”. Virspusi izrotā ar šokolādes skaidiņām, tāfelīti sarīvējot uz rupjās rīves. Tad kūku liek atpūsties ledusskapī uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.
Komentāri: