Ziedkāpostu sadala vidēji mazos, popkorna izmēra gabaliņos.
Pagatavo mīklu. Bļodā ber miltus un sāli, kam maisot vienmērīgi pievieno alu. Kad masa ir viendabīga un bez kunkuļiem, mīkla ir gatava.
Katlā sakarsē eļļu līdz 180 °C temperatūrai. Eļļu lej ne vairāk par 2/3 no katla, lai izvairītos no pārvārīšanās pāri.
Ziedkāpostu gabaliņus no visām pusēm apviļā mīklā un liek cepties pa 6–10 gabaliņiem (atkarībā no katla izmēra).
Kad gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni, tos ņem ārā no eļļas un liek uz metāla restītēm vai papīra dvieļa notecināt lieko eļļu. Darbību atkārto, līdz viss ir izcepts.
Pagatavo bufalo mērci. Mērces katliņā lej tabasko mērci un sviestu un maisot karsē, līdz sviests izkusis un mērce ir viendabīga.
Atsevišķā traukā mērci pārlej pāri visiem ziedkāpostu gabaliņiem un viegli apmaisa, lai visi gabaliņi ir vienmērīgi noklāti.
Komentāri: