Brušetas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 čabata
  • 175 g svaigā siera
  • 75 g cietā siera
  • 50 g rukolas lapu
  • 10 ķiršu tomāti
  • 7 šķēles saulē kaltētu tomātu
  • 80 g vītināta šķiņķa
  • sviests
  • balzametiķa krēms
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 50 g olīvu eļļā ar garšvielām

OLĪVĀM EĻĻĀ AR GARŠVIELĀM

  • 160 g burciņa marinētu zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 2 daiviņas ķiploku
  • olīveļļa
  • ⅓ tējkarotes kaltēta bazilika
  • ⅓ tējkarotes kaltēta oregano
  • ⅓ tējkarotes kaltēta timiāna
  • ⅓ tējkarotes kaltētu pētersīļu
  • ¼ tējkarotes čili pārslu
  • ¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Pagatavo olīvas eļļā ar garšvielām. No burciņas notecina esošo marinādi. Turpat burciņā pievieno visas kaltētās garšvielas un smalcinātus svaigos ķiplokus. Pārlej visu ar olīveļļu un samaisa. Liek ledusskapī ievilkties uz vismaz 2 stundām (optimāli uz nakti).
  2. Čabatu sagriež šķēlēs, augšpusi pārsmērē ar sviestu. Liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā un cep, kamēr tās kļūst viegli zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Izņem no krāsns un ierīvē ar svaigu ķiploku.
  3. Kad čabatas šķēlītes atdzisušas, visas pārsmērē ar svaigo sieru.
  4. Kārto brušetas. Vienmērīgi uz visām maizītēm liek strēmelēs saplēstu vītināto šķiņķi, rukolas lapas, šķēlēs sagrieztas zaļās olīvas eļļā ar garšvielām, strēmelēs sagrieztus saulē kaltētos tomātus un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus. Visam pāri uz plakanās rīves pārrīvē cieto sieru un pārlej ar balzametiķa krēmu.

Komentāri: